X

Universitatea Tehnică a Moldovei, printre cele mai bune universități din lume

Universitatea Tehnică a Moldovei, printre cele mai bune universități din lume

Prezentă în clasamentul RUR World University Rankings din 2022, Universitatea Tehnică a Moldovei, ocupă, în ediția de anul acesta a clasamentului, locul 921 la nivel internațional, anunță Noi.md.
Clasamentul din 2024, acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, evaluează performanțele a peste 1.100 de universități, avînd la bază 20 de indicatori grupați în 4 domenii-cheie ale activității universitare: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.
Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale
Rankingul se adresează atît comunității academice, cît și reprezentanților angajatorilor sau factorilor de decizie politică.
Principalele domenii evaluate de clasament sînt predarea (40%) și cercetarea (40%), urmate de diversitatea internațională (10%) și de sustenabilitatea financiară (10%), care sînt considerate domenii auxiliare, așa cum se precizează în metodologia de realizare a RUR World University Rankings.
Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice
Pentru fiecare domeniu, clasamentul urmărește o serie de indicatori, printre care pregătirea și reputația internațională a cadrelor didactice, numărul de citări ale publicațiilor personalului didactic și de cercetare, reputația internațională a cercetărilor realizate în universități, numărul de studenți și de membri ai personalului administrativ care beneficiază de stagii internaționale, dar și veniturile instituționale pentru personalul academic sau pentru studenți.
Tags: Universitatea Tehnică a Moldovei
Cultură și Media