Universitățile din UK își stabilesc propriile examene de admitere pe fondul haosului notelor mari

Publicat:

Cancelarii universitari spun că nu se pot baza pe notele acordate de profesori în timpul pandemiei

Universitățile britanice apelează la examenele de admitere pentru că nu se mai pot baza pe notele A pentru a găsi cei mai străluciți studenți în mijlocul unui „tsunami” de calificative superioare.


Examenele din școlile secundare au fost anulate pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei Covid, cu note prevăzute acordate de profesori.

Guvernul a admis că întreruperea examenelor va continua anul viitor, ceea ce va duce la temerea că cultura „promovează tot” care a apărut va deveni norma.

Un raport major avertizează vineri că inflația la examen poate fi chiar mai mare anul acesta decât anul trecut – când, pentru prima dată în istoria de 70 de ani a nivelurilor A, rata de promovare a atins 100%. Mii de adolescenți își vor primi rezultatele marți.

Vice-cancelarii au povestit The Telegraph despre frustrarea lor din ce în ce mai mare față de lipsa unei măsuri obiective prin care să judece capacitatea academică a celor care abandonează școala.

Unele dintre cele mai prestigioase universități și cursuri competitive din țară și-au adus deja propriile evaluări, iar experții consideră că această tendință va continua în următorii ani, deoarece tutorii de admitere consideră că nu se mai pot baza doar pe notele de nivel A.

Pe fondul îngrijorării cu privire la numărul de note de top care vor fi acordate anul acesta, o sursă universitară a spus: “Va fi extraordinar de dezordonat. Ar putea fi literalmente un tsunami de A-uri și care pune Grupul Russell [al universităților] într-o poziție foarte ciudată. – cum dezagregați cei mai buni studenți? ”

Joi, Departamentul pentru Educație (DfE) a anunțat că va crește numărul de locuri la școlile de medicină și stomatologie, după ce a devenit clar că mai mulți studenți își vor îndeplini ofertele decât limita de cifre stabilită de guvern.

Miniștrii au declarat că intervenția de 11 ore a fost un răspuns la o situație „fără precedent”, care a văzut un număr neașteptat de mare de studenți obținând note superioare.

Școlile medicale au făcut oferte în toamna anului trecut, înainte ca Guvernul să anunțe că examenele vor fi anulate, ceea ce înseamnă că ar fi făcut mai multe oferte decât locurile disponibile, pe baza faptului că unii studenți nu vor obține note suficient de mari.

În 2020, aproape patru din 10 – 38,6% – din notele de nivel A au primit A sau A *, în creștere față de 25,5% în 2019, după ce Guvernul a renunțat la un algoritm controversat menit să standardizeze notele în favoarea predicțiilor profesorilor.

Este probabil ca acest nivel al inflației gradului să devină „noua normă”, potrivit unei noi lucrări a Centrului pentru Cercetarea Educației și Ocupării Forței de Muncă a Universității Buckingham.

Prof. Alan Smithers, autorul raportului, a declarat: „Ajungem rapid la punctul în care, cu nivelurile A nu mai permit universităților de frunte să distingă candidații cu suficientă claritate, unii vor lua în considerare reintroducerea propriilor teste și examene”.

Oxford își stabilește propriile examene de admitere pentru majoritatea gradelor și a introdus, de asemenea, Evaluarea abilităților de gândire, care testează studenții în gândirea critică și rezolvarea problemelor, într-un număr tot mai mare de subiecte în ultimii ani.

Cambridge efectuează teste de admitere pentru multe subiecte, la fel ca majoritatea școlilor de medicină. O serie de alte universități de elită au urmat exemplul în ultimii ani, Imperial College urmând să introducă un nou examen pentru solicitanții de admitere la fizică începând cu anul viitor.

Un test personalizat de admitere la matematică a fost creat de comisia de examen Cambridge Evaluations în 2016 și este utilizat acum de universități, inclusiv Durham, Warwick, Nottingham și London School of Economics and Political Science.

Joi seara, cifrele avansate de seniorii universitari au semnalat că examenele de admitere ar putea fi angajate și mai mult în următorii ani, pe fondul unor îndoieli crescânde cu privire la credibilitatea notelor de nivel A.

O sursă de admitere a Russell Group a spus: „Tutorii se gândesc ce naiba vom face dacă acest lucru continuă? Trebuie să găsească o modalitate de a face o triere, în afară de a arunca aplicațiile în aer și de a le lua pe cele care aterizează cel mai aproape. ”

Prof. James Tooley, vicecancelar al Universității Buckingham, a declarat: „Dacă există un sistem de examene pe care ofițerii de admitere nu îl pot folosi cu adevărat, poate ar fi mai bine să scoți acest lucru din comisiile de examen și să îl aduci înapoi la universități.

“Aceasta este cu siguranță o idee pe care ne-ar interesa să o explorăm. Este un pas important, dar universitățile se simt frustrate că nu mai au o măsură obiectivă.”

Prof. Adam Tickell, vicecancelar la Universitatea Sussex, s-a declarat „îngrijorat” de impactul predicțiilor profesorilor asupra „integrității generale a notelor”, adăugând: „Indicațiile inițiale sunt că notele au crescut din nou în acest an”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație a spus: „Examenele sunt cea mai bună formă de evaluare, dar, în absența celor din acest an, nu există nimeni mai bine plasat să judece abilitățile tinerilor decât profesorii lor, care îi văd zi de zi.

“Ca și în anii precedenți, Guvernul a lucrat îndeaproape cu universitățile înainte de ziua rezultatelor pentru a se asigura că cât mai mulți studenți pot progresa dacă obțin notele de care au nevoie.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

Cine este ‘Lady Vic’, noua primă-doamnă a Marii Britanii

Cine este 'Lady Vic', noua primă-doamnă a Marii Britanii Noua primă-doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua...

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări

Uniunea Europeană rezistă apelurilor vizând amânarea legii anti-defrişări Uniunea Europeană a rezistat solicitărilor, venite de la unele industrii şi state membre, vizând amânarea principalei politici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.