Unul dintre candidaţii pentru a reprezenta Israelul la Eurovision a murit în luptele din Fâşia Gaza

Publicat:

Unul dintre candidaţii pentru a reprezenta Israelul la Eurovision a murit în luptele din Fâşia Gaza

Un rezervist israelian a murit în luptele din Fâşia Gaza la doar câteva săptămâni după ce a participat cu succes la o preselecţie pentru a reprezenta Israelul la Eurovision, transmite miercuri Reuters.

Shaul Greenglick, 26 de ani, a apărut în show-ul de televiziune “Israel’s Rising Star” la 3 decembrie, în timpul unei permisii. Îmbrăcat în uniformă militară şi purtând gradul de locotenent, Shaul Greenglick a interpretat o populară baladă populară şi a primit undă verde pentru a trece în faza următoare a preselecţiei, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin

“Mă bucur să văd că porţi uniforma pentru că e liniştitor faptul că cineva ca tine este în uniformă. M-aş bucura să te văd reprezentând Israelul la Eurovision”, i-a spus la preselecţie unul dintre juraţii emisiunii concurs, Keren Peles.

După ce moartea lui Greenglick în luptele din nordul Fâşiei Gaza a fost anunţată, Keren Peles a transmis că acesta se retrăsese din preselecţie din cauza îndatoririlor militare.

“Mi-am imaginat acest an în mod diferit, ca pe un an pentru aspiraţii, ca pe un an în care să-mi trăiesc visele”, scria Greenglick într-o postare pe Facebook la 14 decembrie. “Acum însă trăiesc un vis mai vechi, cel al luptei pentru ţară… Un vis nou, diferit, mai trebuie să aştepte puţin”.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Cel puţin 166 de soldaţi israelieni au murit în ofensiva din Gaza. Peste 21.000 de palestinieni au murit în Gaza în cadrul ostilităţilor.

Ediţia din 2024 a Eurovision se va desfăşura în luna mai la Malmo, în Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.