UPDATE: ATAC terorist la Bursa din Karachi (VIDEO)! Cel puțin 10 oameni au fost uciși!

Publicat:

UPDATE: Cel puţin zece persoane, inclusiv patru terorişti, au fost ucise luni dimineaţă într-un atac asupra clădirii bursei pakistaneze din oraşul-port Karachi, au anunţat oficiali, citaţi de dpa, potrivit agerpres.

Patru gărzi de securitate, un ofiţer de poliţie şi un civil se numără printre morţi, a declarat presei şeful poliţiei regionale, Sharjeel Kharal.


Citește și: Boris Johnson va anunța un vast plan de relansare economică în UK

“Toţi cei patru terorişti au fost ucişi de forţele de securitate”, a spus Kharal.

Alte şapte persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost rănite în atac.

Patru bărbaţi înarmaţi cu puşti automate au luat cu asalt clădirea în jurul orei 10:00 (05:00 GMT). Ei au atacat cu grenade intrarea când au întâlnit gărzile.

Atacul cu grenade şi arme a avut loc într-o zonă de înaltă securitate unde se află de asemenea sediile multor bănci private, potrivit şefului poliţiei din Karachi, Ghulam Nabi Memon, potrivit Reuters.

“Atacatorii au venit cu o maşină argintie Corolla”, a precizat Memon.

Nu a existat o revendicare imediată a atacului. Pakistanul este de mult timp lovit de violenţa militanţilor islamişti, dar atacurile au devenit mai puţin frecvente în ultimii ani.

Citește și: Andrzej Duda câștigă primul tur al alegerilor din Polonia și intră în FINALĂ cu primarul Varșoviei

Atacatorii au aruncat iniţial o grenadă, apoi au deschis focul asupra unui post de securitate din exteriorul clădirii. Cei patru au fost ucişi când forţele de securitate postate acolo au răspuns.

“Situaţia este gestionată (…) şi controlată cu ajutorul forţelor de securitate”, a anunţat bursa pakistaneză, Pakistan Stock Exchange (PSX), într-o postare pe Twitter. 

Știre inițială: Bărbaţi înarmaţi au lansat luni un atac împotriva Bursei din Karachi (sud), cel mai mare oraş şi capitala financiară a Pakistanului, al cărui bilanţ era necunoscut imediat, a declarat poliţia pentru AFP. Alte două persoane au fost ucise, a declarat armata pentru Reuters, transmite și news.ro.

”Un număr necunoscut de atacatori se află în interiorul şi în jurul bursei. Tirurile continuă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, care a refuzat să i se dezvăluie identitatea.

”Patru atacatori au fost ucişi”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul poliţiei, Ghulam Nabi Memon, care consideră că situaţia era ”sub control”.


Alte două persoane au fost ucise, a anunţat armata, citată de Reuters.

Potrivit presei locale, atacatorii sunt echipaţi cu grenade şi arme de foc.

Clădirea în care se află bursa este situată într-o zonă bine protejată, în care se află sedii ale mai multor bănci private.

”Pentru moment, tirurile au încetat”, a declarat AFP un cadru din instituţia financiară.

Atacul vizând Bursa din Karachi are loc la zece zile după ce o grenadă a fost aruncată la o coadă în faţa unui birou de ajutoare sociale, omorând o persoană şi rănind alte opt. Nicio grupare nu a revendicat acest atac.

Violenţele au scăzut foarte puternic în Pakistan, după un deceniu sângeros în care aveau loc atentate zilnic.

Asemenea atacuri constituie excepţia în prezent, după ce au fost norma.

Oraşul portuar Karachi, afectat ani de zile de o infracţionalitate puternică, este în prezent mai sigur, după ce forţele de securitate au preluat controlul asupra teritoriului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.