X

UPDATE: Poliția franceză RECTIFICĂ bilanțul atacului din centrul Parisului (VIDEO)

UPDATE 2: Cel puţin două persoane au fost rănite vineri, într-un atac cu cuţitul, în apropiere de fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, iar singurul suspect a fost arestat, a anunţat poliţia franceză, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Un reprezentant al poliţiei a anunţat că, după ce autortiăţile au crezut iniţial că doi atacatori au fost implicaţi în atac, ele cred că este vorba despre un singur atacator, care a fost arestat în Piaţa Bastilia.

Sursa citată a anunţat că poliţia efectua în continuare verificări, în timp ce interoga suspectul.

Poliţia a anunţat iniţial că patru persoane au fost rănite în atac, însă oficialul citat a declarat pentru AP că de fapt doar două persoane au fost rănite.

Poliţia nu a putut să explice aceste discrepanţe.

UPDATE 1: Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Mai multe persoane au fost rănite în acest atac cu macetă ale cărui circumstanţe nu sunt clare încă.

Potrivit AFP şi Reuters, un ‘suspect’ a fost arestat în apropierea Place de la Bastille din Paris, după atac.

Postul BFMTV a anunţat că cel puţin trei persoane au fost rănite în atac, dintre care două sunt în stare gravă. Conforma altor media, ar fi vorba despre patru răniţi.

Această agresiune, ce are în loc în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015 din capitala franceză, ar fi fost comis de o singură persoană, a precizat prefectura poliţiei din Paris, care iniţial a evocat doi suspecţi care au fugit de la locul atacului şi patru răniţi.

La faţa locului a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate.

Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

UPDATE: Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015, relatează BFMTV şi AFP.

Patru persoane au fost rănite, dintre care două au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, în acest atac cu macetă ale cărei circumstanţe nu sunt clare încă.

Citește și: În plin scandal cu Turcia, Grecia îl primește în vizită pe Mike Pompeo

Doi presupuşi autori ai agresiunii au fugit şi sunt căutaţi de poliţie.

La faţa locului a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate.

Citește și: Moscova respinge sancțiunile americane impuse Iranului

Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

Atacul a avut loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015.

Știre inițială: Atacatorul a fugit și este căutat, anunță poliția locală. Serviciile de urgență au ajuns la locul faptei și acordă ajutor victimelor.

Câteva persoane au fost rănite de către un bărbat înarmat cu o macetă. Atacatorul a lovit la întâmplare pe oricine îi ieșea în cale.

Totul s-a petrecut pe Bulevardul Richard Lenoir din Paris, la doi pași de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo.

 

Tags: atacCharlie Hebdofrantamacetăparisterorism
Categorii: DiasporaȘtirile zilei