Uraganul Delta îşi pierde din putere, dar tot reprezintă un pericol pentru ţărmul Mexicului

Publicat:

Uraganul Delta, care urmează să lovească Mexicul în câteva ore, a fost retrogradat la categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, care include cinci niveluri de intensitate, dar rămâne la fel de “periculos”, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Miami, la ora 06:00 GMT, uraganul Delta era însoţit de vânturi de 195 km/oră şi se afla la 120 de kilometri sud-est de insula mexicană Cozumel, pe coasta estică a ţării.


Citeşte şi: Guvernul minoritar al lui Trudeau supravieţuieşte unui vot din parlamentul canadian

Uraganul, care se deplasează cu 26 km/oră, este aşteptat să atingă uscatul miercuri dimineaţă, ajungând într-o parte a insulei Cozumel înainte de a se îndrepta spre continent, între staţiunile Cancun şi Playa del Carmen, cele mai importante destinaţii turistice din Mexic.

Circa 41.000 de turişti aflaţi în statul Quintana Roo din sudul Mexicului au fost evacuaţi rapid pe măsură ce uraganul se apropia, potrivit unui mesaj televizat al guvernatorului acestui stat, Carlos Joaquin.

Roberto Cintron, preşedintele Asociaţiei Hoteliere din Cancun, Puerto Morelos şi Isla Mujeres, a declarat pentru AFP că din cei 41.000 de turişti evacuaţi din aceste staţiuni, 85% sunt mexicani, iar restul sunt străini, în principal americani.

În Cancun, au fost înfiinţate peste 160 de adăposturi.

“Funcţionăm la 35% din capacitate…Pentru a preveni răspândirea COVID-19, s-au luat aceleaşi măsuri în adăposturi şi în hoteluri”, a adăugat Cintron.

Autorităţile din statul Quintana Roo, unde se află staţiunea Cancun, au declarat că activităţile neesenţiale din regiune au fost suspendate.

Citește și : Navalnîi îl critică dur pe Gerhard Schroeder: ‘Apără criminalii şi ia bani de la Putin!’

De asemenea, guvernatorul statului, Carlos Joaquin Gonzalez, a decretat închiderea aeroporturilor din Cancun şi Cozumel.

Această situaţie reprezintă o nouă lovitură pentru Cancun şi împrejurimile sale, care au cunoscut deja o scădere dramatică a numărului de turişti din cauza pandemiei de COVID-19.

Turismul reprezintă peste 8% din PIB-ul Mexicului, a patra ţară din lume în clasamentul celor mai afectate state de noul coronavirus, cu 82.348 de decese şi circa 800.000 de cazuri confirmate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO – David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate

David și Victoria Beckham au recreat scenele nunții de acum 25 de ani. Hainele violet le vin încă turnate David și Victoria Beckham au purtat...

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.