Uraganul Isaias scade din intensitate înainte de a atinge coastele Floridei

Publicat:

Uraganul Isaias a scăzut din intensitate în apropierea de coasta de sud-est a Floridei (SUA), unde va ajunge duminică însoţit de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, relatează EFE, potrivit agerpres.

Isaias, care a devenit uragan de categoria 1 la trecerea sa prin insulele din Caraibe, unde a generat sâmbătă ploi şi inundaţii care au provocat moartea a cel puţin două persoane, îşi va menţine forţa la apropierea de coasta de est a Floridei în cursul zilei de duminică şi la primele ore ale zilei de luni, potrivit Centrului Naţional de Uragane (NHC), cu sediu la Miami.


Citește și : TikTok dă asigurări că intenţionează ‘să rămână în SUA’

Un avion al forţelor armate ale SUA care îi urmăreşte cursul a survolat uraganul şi a calculat că vânturile sale au scăzut din intensitate şi a eliminat posibilitatea ca acesta să se transforme din nou în uragan de categoria 1.

Totuşi, vânturile care însoţesc furtuna tropicală (de între 63 şi 117 km/h) ating viteza de 185 de km în ochiul lui Isaias, situat la 75 km distanţă de oraşele Fort Lauderdale şi West Palm Beach din Florida.

Vânturile puternice au lăsat deja fără electricitate 1.500 de clienţi din sud-estul Floridei, potrivit site-ului Poweroutage.us, şi au fost suspendate aproape 30 de zboruri de pe aeroporturile din Fort Lauderdale şi Orlando, informează Flightaware.com.

Citește și : A fost depășit pragul de 18 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

O altă ameninţare a furtunii tropicale sunt inundaţiile în combinaţie cu valurile înalte, notează NHC, care a emis un ordin de alertă pentru zonele de pe coasta de est a Floridei unde valurile ar putea atinge 1,2 metri înălţime în staţiunile Jupiter şi Ponte Vedra Beach.

Pe durata trecerii sale prin Republica Dominicană, unde 14 dintre cele 32 de provincii naţionale au fost plasate sub cod roşu, Isaias a făcut o victimă şi a provocat viituri. Vineri, Isaias a provocat numeroase pagube materiale şi în teritoriul american Puerto Rico.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Subvenții mai accesibile pentru agricultori

Subvenții mai accesibile pentru agricultori Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural...

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive În doar jumătate de an, instituția responsabilă de securitatea cibernetică a R. Moldova...

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.