URGIILE fac dezastru în China (VIDEO): Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa!

Publicat:

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren înregistrate în sudul Chinei, într-o zonă turistică populară, informează AFP, potrivit agerpres.

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra sudului ţării de la începutul lunii au distrus peste 1.300 de locuinţe şi au dus la strămutarea a circa 230.000 de persoane, a informat joi agenţia Xinhua.


Citește și : Berlinul a fost informat oficial despre o posibilă retragere parţială a forţelor americane din Germania

În regiunea Guangxi, şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar una este dată dispărută, a declarat agenţia oficială, citând Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Străzile oraşului turistic Yangshuo, aflat în inima unei zone cu superbe culmi carstice, sunt acoperite de ape – o nouă lovitură pentru această regiune afectată de restricţiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Peste o mie de hoteluri şi pensiuni au fost inundate, precum şi circa treizeci de zone turistice. Locuitorii şi vizitatorii au fost evacuaţi pe pirogi de bambus.

Un proprietar de hotel a declarat pentru Xinhua că în camerele pentru oaspeţi apa a ajuns la un metru.

Potrivit ministerului citat, pagubele din toate zonele afectate depăşesc 4 miliarde de yuani (500 de milioane de euro).

Citește și : SUA au deschis un consulat la Nuuk, capitala Groenlandei

Provincia vecină Hunan este şi mai afectată, fiind înregistrate 13 decese începând de miercuri, în timp ce în provincia Guizhou au fost recenzaţi opt morţi şi dispăruţi.

Noi precipitaţii au fost prognozate de meteorologi pentru zilele următoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.