Urnă electorală INCENDIATĂ la Boston! FBI anchetează cazul

Publicat:

Poliţia federală americană FBI a lansat o anchetă după ce duminică o urnă cu 122 de buletine de vot a fost incendiată la Boston, responsabilii electorali locali vorbind de un “atac deliberat”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un număr de 35 de buletine au fost distruse în incidentul survenit la urna pentru vot anticipat amplasată în faţa Bibliotecii publice din Boston, a precizat secretarul de stat al administraţiei din Massachusetts, William Galvin.


Citeşte şi: EXPLOZIE de cazuri asimptomatice în China

Incidentul a fost calificat drept “o ruşine pentru democraţie, un gest de lipsă de respect faţă de alegătorii care îşi îndeplinesc datoria civică şi o infracţiune” de Galvin şi primarul din Boston, Marty Walsh.

Poliţia locală a difuzat imagini cu o persoană aflată în preajma urnei în apropiere de momentul când aceasta a luat foc şi a făcut apel la public să-l identifice pe individ.

Poliţiştii au stins focul turnând apă în urnă, a menţionat într-un comunicat Departamentul de poliţie din Boston.

Citeşte şi: Maduro dă peste cap lumea medicală: Venezuela a descoperit LEACUL împotriva covidului!

Urna nu a fost distrusă în incendiu şi poate fi folosită în continuare, dar Galvin le-a cerut responsabililor locali să angajeze paznici la urnele amplasate în stat, să folosească mijloace de supraveghere video şi să preia mai des buletinele de vot introduse.

Alegătorii ale căror voturi au fost afectate de incidentul de duminică pot opta să se prezinte personal la vot sau să primească prin poştă un nou buletin.

În Massachusetts votul anticipat pentru alegerile prezidenţiale a început sâmbăta trecută şi peste 2 milioane de oameni şi-au exprimat deja opţiunea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.