Ursula von der Leyen anunţă un plan de acţiune pentru combaterea rasismului

Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anunţat miercuri intenţia de a prezenta “un plan de acţiune” împotriva rasismului şi a “crimelor motivate de ură, indiferent dacă se bazează pe rasă, religie, gen sau sexualitate”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“A venit momentul să construim o Uniune cu adevărat antirasistă – condamnând rasismul, dar şi acţionând”, a declarat ea în discursul despre starea Uniunii, susţinut în Parlamentul European.


Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

“Comisia Europeană va prezenta un plan de acţiune pentru ca acest proiect să înceapă să se concretizeze. În acest cadru, vom propune extinderea listei de infracţiuni prevăzute de legislaţia UE la toate formele de crime motivate de ură şi de discursuri ale urii – indiferent dacă se bazează pe rasă, religie, gen sau sexualitate”, a adăugat ea.

Printre evoluţiile aşteptate, ea a promis întărirea “legilor în materie de egalitate rasială acolo unde există lacune”, dar şi folosirea bugetului UE “pentru a lupta împotriva discriminării în domenii precum piaţa muncii, locuinţe sau îngrijiri de sănătate”.

“Vom deveni mai severi în materie de aplicare a legislaţiei în caz de întârziere”, a avertizat şefa CE.

Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Ea a dat de asemenea asigurări că UE va îmbunătăţi “educaţia şi cunoştinţele asupra cauzelor istorice şi culturale ale rasismului” şi va combate “prejudecăţile inconştiente, indiferent dacă sunt cauzate de cetăţeni, instituţii sau chiar algoritmi”.

“Printre altele, Comisia va desemna în premieră un coordonator în materie de luptă împotriva rasismului pentru a acorda o atenţia prioritară acestei chestiuni”, a mai anunţat preşedinta CE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.