Ursula von der Leyen se confruntă cu dezavuarea Parlamentului European

Publicat:

Ursula von der Leyen se confruntă cu dezavuarea Parlamentului European

Un amendament aprobat de europarlamentari precizează că această numire “ridică întrebarea dacă au fost luate în considerare principiile meritului, genului și echilibrului geografic”.

Citeşte şi: SCANDAL cât casa la un mare spital din Bucureşti! 17 pacienți au murit la Terapie Intensivă – Stiripesurse.md

Parlamentul European a cerut joi Comisiei Europene să anuleze numirea unui colaborator bine plătit. Europarlamentarul conservator german Markus Pieper este acuzat că a beneficiat de un tratament preferențial din partea președintei Comisiei, Ursula von der Leyen, scrie LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.


Deputații europeni au aprobat un amendament prin care se solicită relansarea unei noi proceduri de selecție pentru postul de reprezentant pentru IMM-uri, un loc de muncă bine plătit la Comisie.

Ursula von der Leyen se confruntă cu dezavuarea Parlamentului European

Markus Pieper aparține aceluiași grup politic european (PPE) și aceluiași partid ca Ursula von der Leyen, CDU german. A fost recrutat pe 31 ianuarie. Câteva săptămâni mai târziu, PPE și-a oferit sprijinul pentru un al doilea mandat pentru doamna von der Leyen în timpul unui congres al grupului politic.

Autorul amendamentului votat joi, europarlamentarul ecologist german Daniel Freund, a denunţat o manevră menită să-i intre în graţii lui Markus Pieper.

Ursula von der Leyen se confruntă cu dezavuarea Parlamentului European

Articole de presă au relevat că bărbatul a ajuns pe locul al treilea în procedura de selecție. Primii doi candidați erau femei din state membre sub-reprezentate, se arată în amendament. Numirea domnului Pieper “ridică întrebarea dacă principiile meritului, genului și echilibrului geografic au fost luate în considerare”.

Fără a fi obligatoriu, amendamentul a fost votat cu 382 de voturi pentru, 144 împotrivă și 80 abțineri. Votul arată dezaprobarea Parlamentului faţă de Ursula von der Leyen. Or, pentru a putea începe un al doilea mandat în fruntea executivului, ea va trebui să câștige sprijinul deputaților.

Comisia Europeană a subliniat din nou, joi, că procedura aplicabilă a fost urmată “pe deplin” în ceea ce-l privește pe Markus Pieper. Comisia se bucură de autonomie instituțională în recrutare, a adăugat un purtător de cuvânt. “Executivul intenționează să analizeze conținutul rezoluției și să răspundă la acesta conform procedurii aplicabile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.