Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani

Publicat:

Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani

Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani, echivalentul a şase vieţi în fiecare minut, potrivit unui studiu OMS publicat miercuri în revista ştiinţifică The Lancet, relatează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) subliniază, într-un comunicat, că această estimare este “prudentă” deoarece studiul acoperă doar vaccinarea împotriva a 14 boli, printre care difterie, hepatita B, rujeolă, tuse convulsivă, tetanos şi febra galbenă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

“Vaccinurile sunt printre cele mai puternice invenţii din istorie, ajutând la prevenirea unor boli care erau cândva de temut”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în acelaşi comunicat.

“Datorită vaccinării, mai mulţi copii ca niciodată au reuşit să supravieţuiască şi să se dezvolte după vârsta de cinci ani decât în oricare alt moment al istoriei”, a afirmat directoarea generală a Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Catherine Russell, notează sursa citată.

OMS, UNICEF, alianţa pentru vaccinuri Gavi şi Fundaţia Bill & Melinda Gates au organizat campania comună “Humanly Possible”, care vizează sprijinirea eforturilor de vaccinare.

Aceste eforturi se lovesc uneori de opinii antivacciniste foarte puternice, alimentate de teorii ale conspiraţiei care circulă pe reţelele de socializare.

Studiul arată că marea majoritate a vieţilor salvate de vaccinuri în ultimii 50 de ani – 101 milioane – sunt cele ale sugarilor.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Astfel, vaccinarea împotriva celor 14 boli a contribuit în mod direct la reducerea mortalităţii infantile cu 40% la nivel mondial şi cu peste 50% în regiunea africană, potrivit OMS.

“Datorită vaccinurilor, variola a fost eradicată, poliomielita este pe punctul de a fi eradicată, iar odată cu dezvoltarea recentă a vaccinurilor împotriva unor boli precum malaria şi cancerul de col uterin depăşim limitele bolii”, a subliniat directorul OMS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O maşină de spălat vase defectă întrerupe un concert al unei orchestre din Hamburg

O maşină de spălat vase defectă întrerupe un concert al unei orchestre din Hamburg O maşină de spălat vase defectă a dus la întreruperea unui...

Numărul incidentelor antisemite la nivel mondial a atins un ‘maxim istoric’ în 2023

Numărul incidentelor antisemite la nivel mondial a atins un 'maxim istoric' în 2023 Numărul incidentelor antisemite înregistrate în 2023 a fost mult mai mare decât...

Oficial american: Interzicerea uraniului din Rusia ajută SUA să-şi construiască capacitatea de combustibil nuclear

Oficial american: Interzicerea uraniului din Rusia ajută SUA să-şi construiască capacitatea de combustibil nuclear Statele Unite se pregătesc din 2022 pentru posibilitatea ca preşedintele rus...

Guvernul israelian anunţă închiderea Al-Jazeera în statul evreu

Guvernul israelian anunţă închiderea Al-Jazeera în statul evreu Guvernul israelian a "decis în unanimitate" că postul qatarez Al-Jazeera va fi "închis în Israel", a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.