Văduva lui Navalnîi cere UE să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale ruse

Publicat:

Văduva lui Navalnîi cere UE să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale ruse

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, a cerut Uniunii Europene să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale ruse din martie, potrivit unui transcript al discursului său furnizat de un purtător de cuvânt, relatează Rador Radio România.

„Nu recunoașteți aceste alegeri”, a cerut luni Navalnaia Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, conform transcriptului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic nu poate fi legitim prin definiție”, a spus Navalnaia în discurs.

 

Kremlinul a negat implicarea în moartea lui Navalnîi și spune că afirmațiile occidentale că președintele Vladimir Putin a fost responsabil pentru deces sunt inacceptabile.

Putin a avertizat că va exista un răspuns puternic dacă puterile străine vor încerca să se amestece în alegerile din Rusia.

Svetlana Tihanovskaia: „Ea se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei”

”Ea se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei”’, susţin Svetlana Tihanovskaia, fostul candidat la preşedinţia Belarus, și unii analişti politici ruși, referinduse la șansele Iuliei Navalnaia de a conduce opoziția rusă.

Iulia Navalnaia a anunțat că va continua activitatea soțului său care a decedat. Analiştii politici au prezis în mod repetat o carieră politică pentru Iulia, iar jurnalista Ksenia Sobciak chiar a propus ca ea să fie nominalizată pentru funcția de președinte al Rusiei, după ce lui Aleksei Navalnîi i s-a refuzat înregistrarea. În ciuda acestui fapt, Iulia a rămas mereu în plan secund.

”Novaia Gazeta Evropa” a stat de vorbă cu Svetlana Tihanovskaia, precum și cu analiştii politici Fiodor Kraşeninnikov, Margarita Zavadskaia și Dmitri Oreşkin pe care i-a întrebat dacă văduva lui Navalnîi va putea conduce opoziția rusă și dacă va continua cu succes activitatea desfăşurată de soțul acesteia. Ei au susţinut că Iulia Navalnaia se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei Navalnîi.

Ambasadorul rus la ONU acuză ţările occidentale de politizarea morţii lui Navalnîi

Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a acuzat ţările occidentale de politizarea morţii opozantului rus Alexei Navalnîi, relatează CNN, arată News.ro.

Vassili Nebenzia a declarat că ancheta privind moartea lui Navalnîi “nu s-a încheiat încă” şi că “cauza exactă a morţii” nu a fost dezvăluită. “Colegii noştri occidentali s-au grăbit să afirme că moartea a fost responsabilitatea regimului Putin”, a declarat Nebenzia, vorbind la o pichetare mediatică la Consiliul de Securitate al ONU.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Anterior, Kremlinul a declarat că o anchetă privind circumstanţele morţii lui Navalnîi este în curs de desfăşurare, iar rezultatele nu sunt cunoscute. Mai multe naţiuni l-au convocat pe ambasadorul rus în ţările lor din cauza morţii lui Navalnîi.

Luni, ministrul spaniol de externe José Manuel Albares şi ministrul suedez de externe l-au convocat pe ambasador în ţările lor. Acestea urmează acţiunilor similare întreprinse de Regatul Unit şi Germania de la moartea lui Navalnîi, anunţată vineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital Un accident cumplit s-a produs în...

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024 La un secol de la cea precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franţei...

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători...

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.