Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Publicat:

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Iulia Navalnaia, văduva fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri că şi-a angajat o gardă de corp în urma unui atac cu un ciocan care l-a vizat la Vilnius pe Leonid Volkov, fosta mână dreaptă a lui Navalnîi, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Un individ l-a atacat pe Volkov (43 de ani) în faţa casei sale din Vilnius în martie. În urma atacului, opozantul rus a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza leziunilor suferite, între care un os fracturat la o mână şi mai multe răni la un picior.


Citeşte şi: Zeci de mii de georgieni au protestat în Georgia împotriva unei legi privind “influenţa străină” – Stiripesurse.md

Volkov este una din principalele figuri ale opoziţiei ruse şi a fost unul dintre apropiaţii lui Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară din Rusia pe 16 februarie. El l-a acuzat pe preşedintele rus că este direct responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Volkov a fost şeful de cabinet al acestuia şi până în 2023 a condus şi fundaţia anticorupţie fondată de fostul oponent numărul unu al preşedintelui rus.

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Serviciile de informaţii din Lituania au acuzat serviciile secrete ruse că se află în spatele atacului împotriva lui Volkov. Kremlinul a refuzat să comenteze, însă a declarat că oamenii ar trebui să-l respecte şi să-l asculte pe preşedintele Vladimir Putin, mai degrabă decât să se teamă de el.

Iulia Navalnaia, care locuieşte în afara Rusiei şi a promis că va duce mai departe lupta soţului ei împotriva lui Putin, a declarat că incidentul a determinat-o să-şi sporească măsurile de securitate personală.

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

“Ne-am gândit la nişte protocoale de securitate noi. Sinceră să fiu, nu prea îmi place să merg însoţită de un bodyguard”, a declarat Navalnaia pentru revista Time, la Vilnius.

“Eu şi Aleksei nu am avut niciodată gărzi de corp, şi cred că am moştenit o parte din acel curaj, atitudinea aceea cavalerească de la Aleksei. Însă când eşti prea cavaler, poţi face o mişcare greşită. Aşa că, deocamdată, colegii mi-au cerut să merg cu un bodyguard”, a mai spus văduva fostului opozant rus.

“Nu ştim ce va urma, iar asumarea unor astfel de riscuri nu este cu siguranţă o idee bună”, a mai spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste reprimate violent în Georgia (VIDEO)! Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc

Proteste reprimate violent în Georgia! Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la...

Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini

Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini Indonezia va accepta dubla cetățenie pentru a atrage lucrători străini. Anunțul a fost făcut de...

Parola 12345 a fost interzisă în Marea Britanie. Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri

Parola 12345 a fost interzisă în Marea Britanie. Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri Guvernul britanic a introdus noi reglementări care vizează creșterea...

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra Ţara în care dacă reuşeşti să îţi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.