X

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Iulia Navalnaia, văduva fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri că şi-a angajat o gardă de corp în urma unui atac cu un ciocan care l-a vizat la Vilnius pe Leonid Volkov, fosta mână dreaptă a lui Navalnîi, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Un individ l-a atacat pe Volkov (43 de ani) în faţa casei sale din Vilnius în martie. În urma atacului, opozantul rus a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza leziunilor suferite, între care un os fracturat la o mână şi mai multe răni la un picior.

Citeşte şi: Zeci de mii de georgieni au protestat în Georgia împotriva unei legi privind “influenţa străină” – Stiripesurse.md

Volkov este una din principalele figuri ale opoziţiei ruse şi a fost unul dintre apropiaţii lui Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară din Rusia pe 16 februarie. El l-a acuzat pe preşedintele rus că este direct responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Volkov a fost şeful de cabinet al acestuia şi până în 2023 a condus şi fundaţia anticorupţie fondată de fostul oponent numărul unu al preşedintelui rus.

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

Serviciile de informaţii din Lituania au acuzat serviciile secrete ruse că se află în spatele atacului împotriva lui Volkov. Kremlinul a refuzat să comenteze, însă a declarat că oamenii ar trebui să-l respecte şi să-l asculte pe preşedintele Vladimir Putin, mai degrabă decât să se teamă de el.

Iulia Navalnaia, care locuieşte în afara Rusiei şi a promis că va duce mai departe lupta soţului ei împotriva lui Putin, a declarat că incidentul a determinat-o să-şi sporească măsurile de securitate personală.

Văduva lui Navalnîi şi-a angajat bodyguard

“Ne-am gândit la nişte protocoale de securitate noi. Sinceră să fiu, nu prea îmi place să merg însoţită de un bodyguard”, a declarat Navalnaia pentru revista Time, la Vilnius.

“Eu şi Aleksei nu am avut niciodată gărzi de corp, şi cred că am moştenit o parte din acel curaj, atitudinea aceea cavalerească de la Aleksei. Însă când eşti prea cavaler, poţi face o mişcare greşită. Aşa că, deocamdată, colegii mi-au cerut să merg cu un bodyguard”, a mai spus văduva fostului opozant rus.

“Nu ştim ce va urma, iar asumarea unor astfel de riscuri nu este cu siguranţă o idee bună”, a mai spus ea.

Tags: Aleksei NavalnîibodyguardIulia NavalnaiaLeonid Volkovrusia
Externe