Un nou val de căldură a lovit sudul Pakistanului

Publicat:

Un nou val de căldură a lovit oraşul Karachi din sudul Pakistanului, cu temperaturi care ar putea ajunge până la 45 de grade Celsius, la o săptămână după ce un fenomen similar a ucis peste 100 de persoane, au declarat marţi autorităţile, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Temperaturile au început să crească începând de luni noapte, iar briza care aducea aer rece dinspre Marea Arabiei a încetat, a declarat şeful biroului meteorologic local, Shahid Abbas, pentru DPA.


Citește și : Trump confirmă vizita unui înalt oficial nord-coreean la Washington

Miercuri, mercurul termometrelor ar putea urca până la 45 de grade în cea mai fierbinte zi din această vară pentru oraşul de coastă Karachi, unde trăiesc peste 20 de milioane de persoane, a spus Abbas.

Peste 100 de persoane au decedat săptămâna trecută din cauza insolaţiei, a spus Anwar Kazmi, purtător de cuvânt al Edhi Foundation, o organizaţie care operează mai multe morgi şi un serviciu de ambulanţă.

Săptămâna aceasta nu au fost înregistrate decese încă, a spus Kazmi, adăugând că cele 34 de centre de prim-ajutor, ambulanţe şi morgi ale fundaţiei sunt în alertă maximă.

Ministerul Sănătăţii a sfătuit oamenii să rămână în locuinţe şi să evite expunerea la soare, potrivit oficialului local Nasir Durrani.

Citește și : GENL este somat în Parlamentul European să justifice cheltuieli de peste 400.000 de euro

Temperaturi ridicate s-au înregistrat şi în alte zone din ţară, termometrele urcând şi în alte 10 oraşe până la 48 de grade luni. Cel mai probabil, temperaturile vor scădea începând marţi noaptea, a spus Abbas.

În 2015, peste 2.000 de persoane au decedat în Karachi din cauza caniculei care s-a produs în timpul sărbătorii Ramadanului, când oamenii ţin post de la răsărit până la apusul soarelui.

Pakistan, învecinată cu China şi India, ţări puternic industrializate, se confruntă cu consecinţele încălzirii globale în forma unor valuri frecvente de căldură, inundaţii şi fenomenul de eroziune a terenurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.