Vameşii ruşi au confiscat 4.000 de broaşte ţestoase de stepă la frontiera cu Kazahstanul

Publicat:

Vameşii ruşi au confiscat peste 4.000 de broaşte ţestoase de stepă, o specie protejată, pe care contrabandiştii intenţionau să le introducă din Kazahstan în Rusia, ascunzându-le între verze, a anunţat Ministerul de Interne rus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele 4.100 de broaşte ţestoase, transportate într-un semiremorcă, au fost descoperite în regiunea rusă Orenburg, la frontiera cu Kazahstanul, a precizat ministerul într-un comunicat.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a aprobă suspendarea parlamentului britanic

Valoarea pe piaţă a animalelor confiscate, aparţinând unei specii considerate “vulnerabile”, este estimată la 7,8 milioane de ruble (aproximativ 105.000 de euro), potrivit aceleiaşi surse.

Ţestoasele au fost duse la o universitate din Orenburg, unde au fost hrănite de studenţi şi de profesori, a adăugat Ministerul de Interne.

“Le-am dus într-o fostă sală de sport şi le-am hrănit timp de o lună’, în timp ce am pregătit formularele administrative necesare pentru întoarcerea lor în Kazahstan, a declarat miercuri pentru AFP Serghei Riabtsov, care a coordonat operaţiunea la Universitatea Pedagogică din Orenburg.

Citește și : Guy Verhofstadt denunţă decizia ‘sinistră’ a lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul britanic

“Au mâncat varză, dovlecei, fructe, orice cu multă apă”, a explicat el.

În 2016, studenţii de la această universitate au avut grijă de peste 8.000 de broaşte ţestoase care s-au aflat într-o situaţie similară.

Odată ce documentele administrative au fost gata, ţestoasele de stepă au fost supuse unui examen medical şi apoi au fost transportate în cutii de carton până în sudul Kazahstanului unde au fost eliberate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.