X

Varşovia vrea să-i facă ‘pachet’ pe ucrainenii care au vârsta mobilizării militare

Varşovia vrea să-i facă ‘pachet’ pe ucrainenii care au vârsta mobilizării militare

Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării, după decizia Kievului de a nu le mai oferi servicii consulare, transmite joi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Guvernul ucrainean a publicat miercuri un text potrivit căruia Kievul nu va mai elibera paşapoarte în străinătate bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, o nouă regulă al cărui cadru de aplicabilitate nu este deocamdată foarte clar.

Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md

Ucraina încearcă să mobilizeze mai mulţi soldaţi.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a calificat drept incorectă situaţia bărbaţilor ucraineni aflaţi peste hotare în timp ce conaţionalii lor luptă pe front.

Varşovia vrea să-i facă ‘pachet’ pe ucrainenii care au vârsta mobilizării militare

Aceste declaraţii au fost primite cu înţelegere de Polonia. ”Nu mă miră deloc că autorităţile ucrainene fac totul pentru a trimite soldaţi pe front. Noi sugerăm de mult timp să putem ajuta partea ucraineană să se asigure că persoanele supuse serviciului militar obligatoriu merg în Ucraina”, a declarat joi ministrul polonez Kosiniak-Kamysz pentru postul de televiziune Polsat.

Sute de ucraineni furioşi s-au strâns miercuri în faţa un birou pentru paşapoarte la Varşovia, după decizia Kievului de a suspenda o parte a serviciilor consulare.

Tags: Dmitro KulebaPoloniaucrainaWladyslaw Kosiniak-Kamysz
Categorii: ExterneRăzboi in UcrainaȘtirile zilei