Vaticanul condamnă atacul cu cuţit din Nisa: ‘Terorismul şi violenţa nu vor fi acceptate niciodată’

Publicat:

Vaticanul a condamnat joi atacul cu cuţit în care au fost ucise trei persoane într-o biserică din Nisa, sud-estul Franţei, subliniind că ‘terorismul şi violenţa nu vor fi acceptate niciodată’, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Este un moment de durere într-o perioadă de confuzie. Terorismul şi violenţa nu pot fi acceptate niciodată’, arată un comunicat al purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

‘Papa este informat despre situaţie şi este aproape de comunitatea catolică în doliu’, adaugă comunicatul, precizând că suveranul pontif ‘se roagă pentru victime şi apropiaţii lor, pentru ca violenţa să înceteze’.

Sfântul Scaun a publicat imediat după atac şi o telegramă de condoleanţe a Papei, trimisă ca de obicei în numele său de numărul 2 de la Vatican, cardinalul-secretar de stat Pietro Parolin, către episcopul de Nisa, André Marceau.

‘Informat despre atentatul sălbatic care a fost comis în această dimineaţă într-o biserică din Nisa, cauzând moartea mai multor persoane nevinovate, Sanctitatea sa Papa Francisc se alătură prin rugăciune suferinţei familiilor încercate şi le împărtăşeşte durerea’, a scris monseniorul Parolin.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

‘Condamnând în modul cel mai energic astfel de acte violente de teroare, el asigură de apropierea sa Comunitatea catolică din Franţa şi întreg poporul francez, pe care îl cheamă la unitate’, şi ‘acordă din toată inima binecuvântarea apostolică tuturor persoanelor afectate de această dramă’, a încheiat cardinalul italian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.