Vehiculul care a explodat un Doneţk aparţine unui comandant insurgent (surse)

Publicat:

Vehiculul care a explodat vineri seară în oraşul separatist ucrainean Doneţk aparţine comandantului unui grup insurgent, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, anunţă surse citate de presa locală, potrivit mediafax.

Conform agenţiei de presă din Doneţk (Donetsk News Agency), a explodat vehiculul lui Denis Sinenkov, şeful Miliţiei din autoproclamata “Republică Populară Doneţk”. Nimeni nu a fost rănit în explozie, dar vehiculul de teren a fost distrus, potrivit agenţiei Tass.


Citește și: Rusia a transferat 10 bombardiere din Crimeea către baze aeriene de rezervă

O explozie puternică s-a produs, vineri seară, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, în apropierea sediului administraţiei separatiste, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti. Conform martorilor, un vehicul a explodat într-o parcare situată în apropierea sediului Administraţiei “Republicii Populare Doneţk”, nerecunoscută internaţional. Clădirile învecinate nu au fost afectate şi nu există informaţii despre victime.

Incidentul intervine în contextul intensificării confruntărilor militare între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Liderul autoproclamatei “Republici Populare Doneţk”, Denis Puşilin, a anunţat vineri iniţierea operaţiunilor de evacuare a civililor de etnie rusă. Un anunţ similar a fost făcut de liderul autoproclamatei “Republici Populare Lugansk”, Leonid Pasecinik. Denis Puşilin susţine că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, “va ordona curând o ofensivă militară” în regiunile Doneţk şi Lugansk, însă Kievul a negat acest lucru.

Citește și: Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi în UE

Preşedinţia Rusiei a negat, conform BBC, că ar fi început operaţiuni de evacuare din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, deşi liderii insurgenţi susţin că se coordonează cu Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.