Veste bună! Produsele agricole moldovenești pot fi exportate fără restricții în UE

Publicat:

Veste bună! Produsele agricole moldovenești pot fi exportate fără restricții în UE

Producătorii din ţara noastră vor putea exporta prune, struguri, usturoi și alte produse agricole moldovenești, fără taxe și restricții cantitative.

Produsele agricole moldovenești pot fi exportate fără restricții în UE

Consiliul Uniunii Europene a reînnoit până în iulie 2025 suspendarea taxelor de import şi a cotelor la exporturile moldoveneşti, informează publika.press.


„Propunerea privind măsurile comerciale autonome pentru Republica Moldova urmărește reînnoirea suspendării taxelor și cotelor de import pentru încă un an, din 25 iulie 2024 până la 24 iulie 2025, consolidând totodată protecția produselor agricole sensibile”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului UE.

Citește și: ANTA atenționează ce riscă transportatorii care vor încălca legea

Uniunea Europeană continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul său față de Republica Moldova, conform comunicatului Consiliului UE.

„Războiul de agresiune neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei continuă să aibă, de asemenea, un impact negativ asupra capacității Moldovei de a face comerț cu restul lumii. Reînnoirea acestor măsuri va contribui la menținerea condițiilor necesare pentru a permite Republicii Moldova să își continue relațiile comerciale cu UE și cu restul lumii prin intermediul UE”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Delegației UE în Republica Moldova, în primele zece luni ale anului trecut, exporturile moldovenești de fructe și legume în Uniunea Europeană au crescut semnificativ față de anul 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mircea Geoană, despre candidatura sa la președinția României: ‘Nu sunt în căutarea unui alt job internațional’

Mircea Geoană, despre candidatura sa la președinția României: 'Nu sunt în căutarea unui alt job internațional' Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat...

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de 1 200...

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.