Veste tristă! Din 1 iulie, candidații la obținerea permisului de conducere nu vor mai putea susține proba practică a examenului în Soroca

Din 1 iulie, candidații din Soroca la obținerea permisului de conducere nu vor mai putea susține proba practică a examenului în acest municipiu. Decizia a fost luată din motiv că infrastructura rutieră locală nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens, scrie deschide.md.

Mai concret, potrivit Agenției Servicii Publice, în municipiul Soroca intensitatea circulației rutiere este foarte redusă, practic nu există intersecții cu grad sporit de complexitate, sunt foarte puține semafoare, nu pot fi diversificate rutele de examinare, este redusă posibilitatea distribuirii aleatorii a candidaților către examinatori, etc.


Astfel, candidații care au absolvit unitățile de instruire a conducătorilor de vehicule  din raionale Soroca, Drochia și Florești și susțineau anterior examenele practice la Soroca vor putea susține proba practică în cadrul secțiilor de examinare a conducătorilor auto din mun. Bălți, Edineț, Orhei.

Citește și: Fără permis, dar cu aproape 150 km/h pe ulițele satului

Totodată, cetățenii au opțiunea de a susține examenele auto (teorie și practică) în cadrul celor trei secții de examinare din mun. Chișinău, indiferent unde au făcut școala de șoferi. Candidații pot selecta una din următoarele subdiviziuni din capitală: str. Salcîmilor, 28;  str. Calea Ieșilor, 14 și str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1.

Recent, Agenția Servicii Publice și-a completat parcul unităților de transport destinate procesului de examinare cu noi automobile: 12 automobile Șkoda Scala; 6 motociclete de model Yamaha și Honda; 2 microbuze Fiat Ducato și 2 microbuze Fiat Ducato cu remorci.