X

Veşti bune pentru seniori! Premierul anunţă creşterea pensiilor

Veşti bune pentru seniori! Premierul anunţă creşterea pensiilor

Premierul Dorin Recean vine cu noi precizări privind indexarea pensiilor de la 1 aprilie. După ce ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că indexarea va fi de 4,2 la sută, șeful Guvernului a declarat astăzi că pensiile vor crește cu 6 la sută, așa cum a fost anunțat anterior.

Citeşte şi: Supăraţi pe Bolea, fermierii pleacă la Bruxelles – Stiripesurse.md

„Vreau să dau asigurări că tot bugetul pentru pensii planificat pentru 2024 va ajunge la pensionari. Este vorba de creșterea de 6%. Rog Ministerul Muncii ca, în acest proces, pensionarii cu pensii mai mici să beneficieze de creșteri”, a declarat Recean în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

Veşti bune pentru seniori! Premierul anunţă creşterea pensiilor

Potrivit legii, pensiile sunt indexate în fiecare an pe 1 aprilie cu rata inflației înregistrată la finele anului trecut. Indexarea are loc pentru a racorda valoarea pensiilor la creșterea prețurilor. La începutul lunii decembrie a anului trecut, autoritățile au anunțat că pensiile vor fi indexate în 2024 cu 6%. Prevederea se conținea în proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent.

În Republica Moldova, peste 530 de mii de persoane primesc pensia pentru limita de vârstă.

Tags: Dorin Receanpensiipensionari
Social