Vicele american se întâlnește cu liderii venezuelenilor exilați în SUA

Publicat:

Vicepreşedintele american Mike Pence şi soţia sa Karen Pence vor merge vineri la Miami pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii venezuelene în exil şi pentru a ralia comunitatea la eforturile liderului opoziţiei venezuelene Juan Guaido pentru ”a reinstaura libertatea şi democraţia în Venezuela”, relatează joi agenţia dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, Pence va participa la o masă rotundă organizată la ”Iglesia Doral Jesus Worship Center” cu exilaţi şi lideri ai comunităţii venezuelene, inclusiv familii, foşti deţinuţi politici şi foşti oficiali aleşi, ”care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza persecuţiilor politice”.


Citește și: Procurorii americani ‘se țin scai’ de jurați: ‘Nu-l lăsați pe El Chapo să scape!’

”Ulterior, vicepreşedintele va face declaraţii oficiale, va face apel la sprijin pentru poporul venezuelean şi va reitera susţinerea fermă din partea Statelor Unite în lupta lor pentru libertate”, a precizat oficialul de la Casa Albă.

Administraţia lui Donald Trump îl susţine pe Guaido, pe care Washingtonul l-a recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei, precum şi eforturile lui de a prelua controlul de la preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, în contextul agravării crizei economice şi umanitare în ţara latinoamericană.

Citește și: Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

Lui Mike Pence i se vor alătura Carlos Vecchio, pe care Administraţia Trump l-a recunoscut drept însărcinat cu afaceri al guvernului Venezuelei în SUA, Julio Borges, fost preşedinte al Adunării Naţionale din Venezuela, şi Carlos Trujillo, ambasadorul SUA la Organizaţia Statelor Americane (OSA).

Vor fi prezenţi de asemenea guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, senatorii Marco Rubio şi Rick Scott, precum şi Mario Dias-Balart, membru al Camerei Reprezentanţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 29 septembrie 2024 

Horoscop 29 septembrie 2024  O zi încărcată pentru majoritatea nativilor. A avut timpul pentru alegeri clare, fie în plan personal, fie în plan profesional,...

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene Cântăreața Lana Del Rey, în vârstă de 39 de ani, s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene, un ghid...

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.