Vicepremier ungar: Toţi refugiaţii din Ucraina sunt în siguranţă în Ungaria

Publicat:

Guvernul ungar a asigurat că nu va repatria şi nici nu va “extrăda” către Ucraina niciun refugiat aflat pe teritoriul Ungariei, indiferent că este sau nu vorba despre posibili recruţi care s-ar sustrage mobilizării, relatează luni agenţia EFE.

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, citat de postul privat de televiziune ATV, a declarat că autorităţile ungare nu au în vedere dacă Ucraina ia sau nu în considerare încarcerarea bărbaţilor care s-au refugiat în Ungaria pentru a nu fi trimişi pe front în războiul cu Rusia.


Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

“Toţi refugiaţii din Ucraina sunt în siguranţă în Ungaria”, a indicat vicepremierul ungar, care a promis că Ungaria nu va transfera către alte ţări nici refugiaţii şi nici datele acestora.

Guvernul condus de Viktor Orban este foarte ostil imigraţiei, dar a acceptat primirea refugiaţilor din Ucraina, întrucât aceştia sunt refugiaţi de război care vin într-una din ţările vecine sigure, nu migranţi economici.

De când Rusia a declanşat războiul contra Ucrainei în februarie anul trecut, în Ungaria au intrat milioane de refugiaţi ucraineni, potrivit datelor guvernului de la Budapesta, dar marea majoritate a acestor persoane nu au rămas în Ungaria şi au plecat mai departe către alte ţări europene. Potrivit portalului de jurnalism de investigaţie Atlatszo.hu, numărul refugiaţilor ucraineni aflaţi în Ungaria ar fi în prezent de circa 35.000.

În luna iunie, Moscova a predat Budapestei 11 prizonieri de război ucraineni de etnie maghiară, provocând indignarea Kievului. Potrivit ministrului ungar de externe Peter Szijjarto, numeroşi etnici maghiari din Ucraina care au fost înrolaţi în armata ucraineană au murit pe front.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Relaţiile dintre Kiev şi Budapesta sunt tensionate, guvernul ungar acuzând încălcarea drepturilor minorităţii maghiare din regiunea Transcarpatia.

Aceste relaţii s-au degradat şi mai mult după ce premierul ungar Viktor Orban a refuzat orice sprijin militar pentru Ucraina în războiul acesteia cu Rusia, iar guvernul de la Budapesta este singurul din ţările membre ale UE şi NATO care mai menţine relaţii apropiate cu Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.