Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine săptămâna viitoare la Chişinău într-o vizită oficială

Publicat:

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, responsabil de relaţiile comercial-economice cu Republica Moldova, vine săptămâna viitoare la Chişinău într-o vizită oficială, urmând să fie însoţit de ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patruşev, informează vineri portalul Deschide.md, după ce informaţia i-a fost confirmată de vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Vasile Şova, potrivit agerpres.

‘Din câte ştiu, această vizită era planificată. Din delegaţie va mai face parte ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patruşev, preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Vizita e planificată pentru săptămâna următoare, acum se discută agenda şi etapele de desfăşurare’, a declarat el.


Citește și : Administrația Trump încearcă să creeze ‘o fobie iraniană’ la nivel global -ministru iranian

Dmitri Patruşev este fiul lui Nikolai Patruşev, fostul şef al FSB (Serviciul Federal de Securitate rus), în prezent secretarul Consiliului Securităţii Rusiei.

Potrivit Deschide.md, în ultimele zile s-a tot vehiculat informaţia că Dmitri Kozak ar urma să efectueze o vizită oficială la Chişinău.

Totodată, Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Minsk (Belarus), a anunţat anterior că va avea o întrevedere atât cu Dmitri Kozak, cât şi cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Dmitri Kozak a efectuat o vizită de lucru la începutul lunii iunie la Chişinău, în ultima săptămână când mai putea fi formată o majoritate parlamentară la Chişinău. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor au declarat ulterior că tocmai datorită implicării lui Kozak s-a reuşit deblocarea situaţiei în procesul de negocieri dintre Blocul ACUM şi PSRM care au dus la semnarea unei alianţe temporare la 8 iunie.

Concomitent cu Kozak la Chişinău s-au aflat comisarul UE pentru extindere şi politica de vecinătate Johannes Hahn şi Bradely Freden, directorul Departamentului de Stat al SUA pentru Europa de Est.

Citește și : Maia Sandu: Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi mutată din Tel Aviv la Ierusalim

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.