Victima unei tentative de asasinat, fost responsabil politic spaniol de dreapta, acuză public Iranul

Publicat:

Victima unei tentative de asasinat, fost responsabil politic spaniol de dreapta, acuză public Iranul

Un fost responsabil politic spaniol de dreapta, Alejo Vidal-Quadras, victima unei tentative de asasinat la începutul lui noiembrie, a acuzat din nou, vineri, regimul iranian că s-a aflat în spatele acestui atac, cu ocazia primei sale apariţii publice după acea tentativă de asasinat, informează AFP.

Nu am nicio îndoială asupra faptului că este vorba de regimul iranian”, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă la Madrid, fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, acum în vârstă de 78 de ani, care a fost întotdeauna apropiat de mişcările de opoziţie iraniene, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Teheranul “are o lungă tradiţie, un palmares, de activităţi teroriste extrateritoriale” împotriva “disidenţilor şi împotriva străinilor care îi susţin”, a continuat el.

Alejo Vidal-Quadras, care a mai atenţionat asupra responsabilităţii Iranului în timpul audierii sale de către poliţie după atentat, a calificat drept “miracol” faptul că a supravieţuit acestui atac, survenit în faţa locuinţei sale de la Madrid, pe 9 noiembrie, când se întorcea de la o plimbare.

“Ajungând pe trotuarul din faţa casei mele, am auzit în spatele meu o voce care îmi spunea ‘bună ziua, domnule'”, a povestit el. “Am făcut o mişcare cu capul care a făcut ca focul de armă, care urma să fie fatal, să nu mai fie astfel”, a continuat el.

Glonţul a pătruns printr-o parte a maxilarului său şi a ieşit prin alta. “Detunătura a răsunat ca un tunet în capul meu, de altfel am un timpan perforat, şi am început să sângerez, era ca o baltă pe jos”, a relatat el.

Intervenţia rapidă a unui trecător, care a oprit hemoragia cu o haină, i-a salvat viaţa, apreciază Alejo Vidal-Quadras. De atunci, el suferă de sechele, în special “o anumită paralizie a muşchilor faciali”.

Vidal-Quadras a fost preşedintele Partidului Popular (dreapta) în regiunea Catalonia, în anii 1990. Ulterior, el a fost eurodeputat şi vicepreşedinte al Parlamentului European între 1999 şi 2014, înainte de a face parte dintre fondatorii partidului de extremă dreapta Vox, pe care însă l-a părăsit repede după înfiinţarea lui.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

În paralel cu aceste diferite posturi, responsabilul politic, care estimează că membrii comunităţii internaţionale ar trebui să-şi înăsprească poziţia la adresa Teheranului, este un membru important al organizaţiei International Committee In Search of Justice, care susţine “rezistenţa iraniană”.

Patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei asupra acestei tentative de asasinat, însă presupusul atacator, un francez de origine tunisiană care mai făcuse obiectul mai multor condamnări în Franţa, este în continuare dat în urmărire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în buricul Capitalei: Un troleibuz plin cu pasageri a fost acroşat în trafic

Un troleibuz plin cu pasageri a fost acroşat în trafic Un accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta 22, dar și a unui automobil...

O baracă părăsită a luat foc în Capitală

O baracă părăsită a luat foc în Capitală În seara zilei de 03 iulie 2024 pompierii din capitală au fost solicitați la stingerea unui incendiu...

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia Interziși la 5 ședințe plenare, deputații lui Șor în frunte cu...

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza

Zeci de mii de palestinieni fug din sudul Fâşiei Gaza Zeci de mii de palestinieni au fugit din sudul Fâşiei Gaza după ce un ordin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.