Victor Parlicov participă la World Energy Congress

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, participă la cel de-al 26-lea Congres Mondial al Energiei (World Energy Congress), care se desfășoară în perioada 22-25 aprilie la Rotterdam, Țările de Jos.

Citeşte şi: Suspectul din cazul gravidei ucise este acuzat, deocamdată, de răpire, NU și de omor – Stiripesurse.md


Congresul este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul energiei, care în acest an a adunat peste 250 de speakeri și circa 7000 de reprezentanți ai comunității energetice din 150 de țări, se notează într-un comunicat.

Victor Parlicov participă la World Energy Congress

În cadrul reuniunii de la Rotterdam, ministrul Energiei va purta mai multe discuții la nivel înalt. Victor Parlicov va avea o întâlnire cu Directorul pentru cooperare internațională a Agenției Germane pentru Energie (DENA), Nargis Wieck, şi va participa la masa rotundă ministerială, organizată în cadrul Congresului.

În marja Congresului de la Rotterdam, ministrul Energiei, a avut ocazia să discute cu reprezentanții businessului olandez, dar și cu membrii institutului de cercetări Clingendael Institute, specializat pe relații externe și diplomatice.

Victor Parlicov participă la World Energy Congress

În cele patru zile, participanții vor putea dezbate cele mai importate subiecte din domeniu, cu impact sporit pentru ecosistemului energetic. De asemenea, Congresul Mondial al Energiei din acest an prevede mai multe platforme de dialog și networking, la care vor participa reprezentanți ai Guvernelor, organizațiilor mondiale și companiilor energetice cu renume.

Congresul Mondial al Energiei din acest an se va focusa pe mai multe tematici, inclusiv vor fi discutate noile hărți energetice, în condițiile crizelor globale, rolul noilor combustibili și noilor provocări de stocare a energiei, inclusiv rolul hidrogenului și combustibililor pe bază de biomasă, electricității generate în spațiu și gigabateriilor. O atenție deosebită va fi acordată subiectului implicării oamenilor și comunităților în realizarea tranziției energetice globale, dar și trilemei energetice, care se referă la trei obiective principale: securitatea energetică, accesibilitate și sustenabilitate.