VIDEO – Avion prăbușit la Moscova în timpul unui zbor-test fără pasageri: trei persoane și-au pierdut viața

Publicat:

VIDEO – Avion prăbușit la Moscova în timpul unui zbor-test fără pasageri: trei persoane și-au pierdut viața

Un avion de pasageri Sukhoi Superjet SSJ-100 s-a prăbuşit vineri la sud-est de capitala rusă Moscova în timpul unui zbor-test fără pasageri, la bord aflându-se doar trei membri ai echipajului, presupuşi decedaţi în urma accidentului, relatează agenţiile ruse de presă, citate de AFP şi Reuters.

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită şi a explodat; potrivit datelor preliminare, echipajul a murit, au transmis serviciile de urgenţă, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Aeronava aparţinea companiei Gazpromavia, deţinută de societatea Gazprom, şi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova după un zbor-test efectuat în urma unor operaţiuni de mentenanţă de rutină.

Comitetul de Anchetă, instituţia însărcinată cu investigaţiile majore în Rusia, a anunţat deschiderea unei anchete pentru a elucida cauzele accidentului.

Introdus în exploatare în anul 2011, Sukhoi Superjet SSJ-100, cu o capacitate de circa 100 de pasageri, este primul avion civil proiectat în Rusia de la prăbuşirea URSS în 1991, dar reputaţia sa a fost afectată de probleme de fiabilitate şi de două accidente.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Deşi a fost proiectat în Rusia, o serie de componente ale avionului sunt fabricate în Occident sau produse în cooperare cu companii occidentale. În urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia în Ucraina şi pentru a nu mai depinde de furnizorii externi, producătorul rus proiectează în prezent o versiune “rusificată” a acestui aparat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice Valul de căldură continuă să se răspândească în Franţa, cu...

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.