VIDEO Cannes 2024: Regizorul argentinian Federico Luis a câştigat Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique

Publicat:

VIDEO Cannes 2024: Regizorul argentinian Federico Luis a câştigat Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique

Regizorul argentinian Federico Luis a câştigat miercuri seară Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul său de debut, “Simon de la Montana”, informează AFP.

n acest film, actorul Lorenzo “Toto” Ferro, în vârstă de 25 de ani, interpretează personajul Simon, un tânăr care se împrieteneşte cu un grup de adolescenţi cu dizabilităţi mintale într-un oraş din Anzi.


Filmul “Simon de la montana” aduce pe marele ecran actori care au ei înşişi un handicap mintal.

“Cred că merită cu adevărat efortul de a stabili relaţii cu persoane diferite de voi, pentru că veţi accede astfel la ceea ce este mai frumos în fiinţa umană, cu amploarea şi complexitatea sa infinită”, a declarat regizorul Federico Luis într-o prezentare a filmului său.

Recompensarea unui cineast argentinian reprezintă totodată un simbol, în contextul în care industria cinematografică a tras deja un semnal de alarmă în ultimele săptămâni în legătură cu atacurile preşedintelui ultraliberal Javier Milei.

Juriul celei de-a 63-a ediţii a secţiunii Semaine de la Critique, prezidat de Sylvie Pialat, a anunţat miercuri seară şi celelalte premii acordate în cadrul acestei secţiuni.

Potrivit site-ului secţiunii, Premiul French Touch i-a revenit peliculei “Blue Sun Palace”, de Constance Tsang, Premiul Revelation al Fundaţiei Luis Roederer a fost atribuit actorului Ricardo Teodoro din filmul “Baby”, de Marcelo Caetano, iar Prix Decouverte Leitz Cine pentru scurtmetraj a recompensat producţia “Montsouris Park”, de Guil Sela.

Au fost decernate şi alte premii, acordate de partenerii secţiunii Semaine de la Critique. Astfel, Premiul SACD a fost câştigat de Leonardo Van Dijl şi Ruth Becquart pentru filmul “Julie Keeps Quiet”. Premiul Fundaţiei Gan pentru Difuzare i-a revenit companiei de distribuţie Jour2fete, în timp ce Premiul Canal+ pentru scurtmetraj a fost câştigat de “Noksan (Absent)”, de Cem Demirer.

Cea de-a 63-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique s-a desfăşurat în perioada 15-23 mai.

Consacrată descoperirii noilor talente din industria cinematografică, această secţiune, înfiinţată în 1962, selectează doar cineaşti aflaţi la primul sau la al doilea proiect din filmografiile lor.

Palmaresul oficial al Festivalului de la Cannes, inclusiv câştigătorul trofeului Palme d’Or, va fi anunţat sâmbătă seară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.