VIDEO – Israelul bombardează Libanul! Cinci oameni au fost răniţi

Publicat:

Israelul bombardează Libanul! Cinci oameni au fost răniţi

Cinci persoane au fost rănite miercuri seară într-un atac aerian israelian în sudul Libanului, potrivit agenţiei oficiale libaneze Ani, pe fondul temerilor de extindere a conflictului dintre Hezbollah şi Israel, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Această lovitură asupra unei clădiri cu două etaje din Nabatiyeh, unul dintre principalele oraşe din sudul Libanului, a intervenit într-un moment în care cei doi beligeranţi au recurs în ultimele zile la o retorică tot mai belicoasă.


Vezi şi: VIDEO – Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă cu focoase multiple – Stiripesurse.md

La mijlocul lui februarie, şapte civili membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi într-o lovitură împotriva oraşului Nabatiyeh, efectuată drept represalii la un tir de rachetă nerevendicat dinspre Liban asupra unei baze militare din nordul Israelului, care a ucis o femeie soldat.

Israelul bombardează Libanul! Cinci oameni au fost răniţi

De la începutul războiului pe 7 octombrie dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, Hezbollahul pro-iranian, care susţine mişcarea islamistă palestiniană, a avut zilnic schimburi de focuri la frontieră cu armata israeliană, iar aceste violenţe au crescut recent în intensitate.

Miercuri, după două zile relativ calme, Israelul şi-a intensificat din nou atacurile asupra sudului Libanului, bombardând mai multe de zece localităţi de frontieră, a informat Ani.

“În jurul orelor 22.00 (19.00 GMT), aparate inamice (israeliene) au efectuat un atac aerian violent împotriva unei clădiri din oraşul Nabatiyeh, distrugând-o complet”, a transmis Ani, adăugând că cinci persoane aflate în apropierea clădirii au fost rănite şi duse la spital.

Israelul bombardează Libanul! Cinci oameni au fost răniţi

Ani a mai raportat 14 răniţi uşor “din cauza sufocării”. Nori de fum şi praf au acoperit zona, în timp ce locuitorii caselor avariate din apropiere au cerut ajutor, potrivit agenţiei.

La rândul său, Hezbollahul a revendicat miercuri şase atacuri împotriva unor poziţii militare israeliene la frontieră.

Peste opt luni de violenţe între Hezbollah şi armata israeliană au făcut cel puţin 481 de morţi în Liban, dintre care o majoritate de luptători Hezbollah şi 94 de civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Israelul bombardează Libanul! Cinci oameni au fost răniţi

De partea israeliană, cel puţin 15 soldaţi şi 11 civili au fost ucişi, potrivit Israelului.

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza este “potenţial apocaliptică”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.