VIDEO – Patru ostatici în viață salvați din Gaza de armata israeliană

Publicat:

VIDEO – Patru ostatici în viață salvați din Gaza de armata israeliană

Forțele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viață din centrul Fâșiei Gaza, a declarat armata, potrivit The Guardian.


Cei patru ostatici, trei bărbați și o femeie, au fost răpiți de la festivalul de muzică Nova pe 7 octombrie și au fost duși la spital pentru controale medicale, relatează Reuters, potrivit The Guardian, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Armata a declarat că i-a salvat pe Noa Argamani, în vârstă de 25 de ani, pe Almog Meir Jan, în vârstă de 21 de ani, pe Andrey Kozlov, în vârstă de 27 de ani, și pe Shlomi Ziv, în vârstă de 40 de ani, într-o operațiune specială complexă în timpul zilei la Nuseirat, a raportat AP.

Noa Agmani: ‘Sunt atât de fericită’

Biroul preşedintelui israelian a dat publicităţii o înregistrare video în care ostatica salvată, Noa Argamani, care are 25 de ani, primeşte un apel telefonic de la preşedintele Isaac Herzog.

“Sunt atât de fericită să mă aflu aici. Vă mulţumesc pentru tot, vă mulţumesc pentru acest moment”, a declarat Argamani zâmbitoare, stând alături de tatăl ei într-o cameră de spital.

Într-o altă înregistrare video, vorbind la telefon cu premierul Benjamin Netanyahu, Argamani a spus: “Sunt foarte emoţionată. Nu am mai auzit ebraică de atât de mult timp”, mărturiseşte tânăra.

O înregistrare video anterioară a lui Argamani care se reunise cu tatăl ei o arăta pe aceasta zâmbind şi îmbrăţişându-l.

Ea a fost răpită împreună cu prietenul ei Avinatan Or de la festivalul Supernova în dimineaţa zilei de 7 octombrie. Se crede că prietenul ei este încă în captivitate.

Argamani a devenit una dintre feţele crizei ostaticilor atunci când imaginile cu răpirea ei de către doi bărbaţi pe o motocicletă au apărut online. În imagini, Argamani strigă, tulburată: “Nu mă omorâţi!”, reaminteşte Reuters.

Israelul anunţase săptămâna aceasta că mai mult de o treime dintre ostaticii încă deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza au murit. Dintre cele aproximativ 250 de persoane răpite şi duse în enclava palestiniană în timpul atacului Hamas asupra sudului Israelului, la 7 octombrie 2023, câteva zeci au fost eliberate în cadrul unui armistiţiu convenit în noiembrie, în timp ce alţi ostatici au fost recuperaţi – vii sau morţi – de către trupele israeliene.

Potrivit Israelului, până marţi, 4 iunie, 120 de persoane erau încă ţinute ostatice, dintre care 43 au fost declarate moarte de către autorităţile israeliene pe baza mai multor surse, inclusiv informaţii, înregistrări video de pe camerele de supraveghere şi analize medico-legale.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Oficialii israelieni susţin în privat că bilanţul morţilor ar putea fi mai mare.

Luni, armata israeliană anunţase moartea a patru ostatici deţinuţi de Hamas.

Eliberarea ostaticilor şi distrugerea Hamas au devenit priorităţi absolute ale Israelului în ofensiva sa în Fâşia Gaza.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.