VIDEO/ Președinta Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

Publicat:

VIDEO/ Președinta Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, care a izbucnit în urmă cu 32 de ani. Șefa statului a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

De Ziua Memoriei și Recunoștinței, Președinta a subliniat că avem cu toții obligația să ne cinstim veteranii și să-i comemorăm pe cei căzuți în timpul luptelor de apărare a suveranității și independenței Republicii Moldova.


„Păstrând memoria luptelor de la Nistru din anul 1992, ne asumăm solemn să păstrăm în continuare pacea și libertatea. Și chiar dacă mai există forțe care încearcă să sădească neîncredere și discordie între noi, o spun clar și răspicat: nu vor reuși – nici acum, nici pe viitor”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Citește și: Serviciul Vamal: „De ziua Memoriei și a Recunoștinței aducem un omagiu eroilor căzuți în războiul de pe Nistru”

Șefa statului le-a mulțumit tuturor celor care asigură ca astăzi, în Republica Moldova, să fie ordine și liniște. „Suntem recunoscători fiecărui polițist, carabinier, salvator, pompier, fiecărui militar – general, colonel, maior, căpitan, locotenent, plutonier, sergent, caporal sau soldat, pentru dragostea de neam, pentru sacrificii și pentru că veghează la siguranța noastră a tuturor. De când războiul bântuie țara vecină Ucraina, chiar la granița noastră, efortul vostru este cu atât mai prețios”, a mai spus Președinta.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a afirmat că autoritățile sunt responsabile să aibă grijă față de cei care au luptat în războiul de pe Nistru și să depună toate eforturile pentru reîntregirea pașnică a țării.

„Grija față de veteranii noștri rămâne o datorie sfântă, iar instituțiile responsabile vor fi aproape de toți cei care au avut de suferit de pe urma tragediei care ne-a lovit la început de primăvară, acum 32 de ani. Durerea Dumneavoastră este și rămâne a noastră, a tuturor”, a conchis șefa statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.