VIDEO/ Unica fabrică de bijuterii din Moldova se află la Bălți: „Aici nu lucrează nicio rudă”

Publicat:

VIDEO/ Unica fabrică de bijuterii din Moldova se află la Bălți: „Aici nu lucrează nicio rudă”

De la un boț din aur până la bijuterii care fură privirile. În municipiul Bălți sunt turnate cele mai originale inele, brățări, cercei și pandative. Totul a pornit acum 15 ani, când Sergiu Banari a început să lucreze cu metale prețioase. Și-a dezvoltat afacerea după o vizită în Africa, iar în 2019 și-a deschis o fabrică de producere a bijuteriilor, scrie nordnews.md.

 Foto: nordnews.md

Aici muncesc 40 de persoane care se ocupă de procesele de topire a metalelor prețioase până la fabricarea bijuteriilor. Toate lucrările ajung pe rafturile propriilor magazine deschise în Bălți și Chișinău.


Citește și: Peste 200 de mii de moldoveni dețin semnătura electronică: autoritățile își propun să tripleze numărul beneficiarilor

„Această companie se deosebește de celelalte moldovenești prin faptul că aici nu lucrează nici o rudă. Aici este o producție cu tehnologie foarte înaltă. Am dezvoltat propria noastră tehnologie de rafinare. Adică, curățarea aurului vechi de toate impuritățile străine. Noi realizăm toate bijuteriile din fabrica „Milenium”, doar din aur pur – 999,9, pentru a obține proba necesară a liderului mondial Legor, o companie italiană”, a declarat, Sergiu Banari, director general la compania „Milenium”.

Bijuteriile sunt realizate din argint, aur roșu și alb.

„Acum lucrez la modelul 195 – un inel. Acum voi găuri pentru o piatră de 1,5. Mai întâi trebuie să intri cu un burghiu și să cureți spațiul, apoi fixezi piatra”, spune Constantin Cojocari, angajat.

Mândria producătorilor sunt verighetele, care pot fi găsite într-un număr mare de modele.

„Specialitatea – verighete. Producem verighete, le turnăm, le aducem la această condiție. Pentru astfel de inele de logodnă este necesară o tăiere specială, utilaje speciale. Au freze diamantate care taie metalul si dau efectul de margini lucioase”, susține Maxim Roșca, angajat.

Pentru a produce bijuterii pe placul fiecăruia, lunar, meșterii realizează până la 40 de modele noi. Prețurile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 70 de mii de lei.

„Din iulie 2024 vor fi comenzi individuale, dar pe un segment exclusiv. Adică, de la 50-60 de mii de lei li mai mult pentru o bijuterie. Acestea vor fi colecții create în colaborare cu vedete regionale și de talie mondială. Vor fi colecții de diamante, safire cu specificul nostru național”, a conchis directorul general la compania „Milenium”

Fabrica produce aproape 10 kg de bijuterii pe lună. Cifra de afaceri a companiei în 2024 ar urma să ajungă până la 70 de milioane de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova Instanţa de judecată a stabilit data ședințe de validare a creanțelor în...

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ţinut luni un moment...

SUA au transmis condoleanţe după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

SUA au transmis condoleanţe după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi Statele Unite au prezentat luni "condoleanţe oficiale" după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi a...

Suspecții de serviciu în cazul morții bizare a lui Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Suspecții de serviciu în cazul morții bizare a lui Ebrahim Raisi, președintele Iranului Văzut de-a lungul timpului drept un posibil succesor al liderului suprem Ali...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.