( VIDEO) Unul dintre cele mai scumpe anunțuri imobiliare din lume: un castel francez este scos la vânzare pentru 425 de milioane de euro VIDEO

Publicat:

Unul dintre cele mai scumpe anunțuri imobiliare din lume: un castel francez este scos la vânzare pentru 425 de milioane de euro

Un castel din secolul al XII-lea care a aparținut unui Rothschild este scos la licitație pentru suma impresionantă de 425 de milioane de euro, adică aproximativ 454 de milioane de dolari.

 
Odată vândut, castelul și terenurile sale ar putea fi transformate într-o nouă dezvoltare urbană chiar în afara Parisului, a declarat pentru Business Insider un purtător de cuvânt al lui Ignace Meuwissen, un agent imobiliar de lux care se ocupă de vânzare cu compania sa Whisper Auctions, scrie businessinsider.com.

Castelul cu 17 dormitoare, cunoscut sub numele de Château d’Armainvilliers, datează din secolul al XII-lea și se află la aproximativ 50 de kilometri de Paris, potrivit Mansion Global. Acesta a fost deținut cândva de Edmond de Rothschild, înainte de a fi vândut regelui Hassan al II-lea al Marocului, a declarat un purtător de cuvânt al Meuwissen pentru Business Insider.


Meuwissen a declarat pentru Mansion Global că este unul dintre cele mai scumpe anunțuri imobiliare din lume.

Dar, în ciuda legăturii sale cu drepturi de autor, un purtător de cuvânt a declarat că castelul „s-ar putea să nu dețină prea multă valoare istorică” pentru viitorul cumpărător și va fi probabil favorizat din cauza dimensiunilor sale mari. Castelul are 2.500 de metri pătrați și dispune de încă 1.000 de hectare de teren în jur.

Castelul are o suprafață de 2.500 de metri pătrați, compus din trei etaje cu trei lifturi, 17 dormitoare, cinci săli de recepție, un salon de coafură, o bucătărie, locuințe separate pentru membrii personalului și grajduri care pot găzdui până la 50 de cai, a declarat pentru BI un purtător de cuvânt al lui Ignace Meuwissen.

Vânzarea este gestionată de Whisper Auctions, care reprezintă proprietăți de lux în afara pieței. Listele companiei pornesc de la 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 2,6 milioane de dolari, potrivit site-ului său.

Ignace Meuwissen, cofondatorul companiei, este „în discuții cu dezvoltatorii” care ar putea transforma castelul și zona înconjurătoare într-un oraș, a declarat un purtător de cuvânt.

Viziunea lui Meuwissen „presupune posibilitatea de a dezvolta un nou oraș în apropiere de Paris, semnificația istorică a castelului fiind de importanță secundară”, au precizat aceștia.

Aceștia au adăugat că proiectul ar implica crearea de apartamente, centre comerciale și alte facilități. Nu este clar dacă castelul ar trebui să fie renovat sau demolat pentru ca dezvoltarea să aibă loc.

Decorul castelului este zgomotos și colorat. Această cameră are scaune de un albastru strălucitor și perne roșii, în timp ce altele au candelabre extravagante, picturi vibrante și coloane mari.

Unul dintre dormitoare, fotografiat mai sus, are un candelabru și un dulap și este decorat cu mai multe fotolii, o masă de toaletă, oglinzi și un pat dublu.

Vorbind pentru Mansion Global, Meuwissen a declarat că fiul regelui Hassan a moștenit castelul după moartea acestuia în 1999. El l-a vândut în 2008 pentru 200 de milioane de euro, adică aproximativ 215,500 milioane de dolari, a declarat Meuwissen pentru publicație.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon)

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon) Atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor rusești din acest an...

Regele saudit va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice

Regele saudit va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice Regele saudit Salman bin Abdulaziz va fi supus unor teste medicale din...

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord Elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi...

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia Ministerul Comerţului din China a demarat duminică o investigaţie antidumping privind copolimerul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.