Vietnamul acuză China că a scufundat un vas pescăresc în Marea Chinei de Sud

Publicat:

Şase pescari vietnamezi au fost salvaţi după ce barca lor ar fi fost scufundată de două nave chineze în apele contestate din Marea Chinei de Sud, a anunţat un oficial vietnamez luni, citat de dpa, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc vineri lângă Insula Lincoln din arhipelagul Paracel, potrivit lui Nguyen Viet Thang, preşedinte al Societăţii de pescuit de stat din Vietnam (VFS).


Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

Cele două ambarcaţiuni chineze au urmărit şi lovit barca vietnameză, înainte ca atacatori armaţi să urce la bordul ambarcaţiunii vietnameze confiscând apoi echipamentul pescarilor şi peştele prins, potrivit lui Thang.

“Condamnăm această acţiune barbară (…) şi cerem guvernului chinez să pedepsească un asemenea comportament”, a spus Thang.

Guvernul şi mass-media de stat vietnameze au acuzat anterior nave chineze de a fi atacat vase de pescuit vietnameze.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

Începând de luna trecută, peste 10 bărci de pescuit vietnameze ar fi fost lovite şi jefuite în timpul pescuitului în Marea Chinei de Sud, potrivit ziarului vietnamez Tuoi Tre.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, inclusiv ape recunoscute pe plan internaţional ca fiind zona economică exclusivă a Vietnamului, unde Vietnamul are drepturi unice de pescuit, notează dpa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC

Un străin a rămas fără câteva mii de lire sterline pe AIC Un străin a rămas fără 3 950 de lire sterline pe Aeroportul Internațional...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.