Viktor Orban, în presa germană: Eliminarea migrației ilegale din UE va fi punctul central!

Publicat:

Viktor Orban, în presa germană: Eliminarea migrației ilegale din UE va fi punctul central!

Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru presa germană că doreşte să facă din problema migraţiei un punct central al viitoarei preşedinţii a Ungariei la Uniunea Europeană, relatează DPA. Orban a declarat pentru grupul de presă Funke în comentarii publicate duminica aceasta că salută poziţia cancelarului german Olaf Scholz, care ia în calcul opţiuni de externalizare a procedurilor de azil către ţări din afara UE.

Ungaria va prelua preşedinţia prin rotaţie a UE la 1 iulie de la Belgia pentru şase luni, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Orban a declarat că Ungaria implementează deja o politică prin care cererile de azil sunt examinate în ţări terţe, de exemplu la ambasada Ungariei din Belgrad, înainte de a da solicitanţilor undă verde pentru a intra în ţară.

La jumătatea lunii iunie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat Ungaria să plătească o amendă forfetară de 200 milioane de euro (216 milioane de dolari) şi o amendă cominatorie de un milion de euro pentru fiecare zi în care nu-şi modifică legislaţia, după ce a ignorat o condamnare anterioară pentru încălcarea legislaţiei UE privind protecţia migranţilor.

Potrivit Curţii, Ungaria a omis în mod deliberat să pună în aplicare o hotărâre din decembrie 2020 privind protecţia internaţională a migranţilor.

Poziţia de preşedinte al Consiliului UE este în mare măsură birocratică şi implică stabilirea unor agende de întâlnire şi orientarea discuţiilor politice către o decizie, uneori găsirea unui compromis între statele membre ale UE atunci când nu există un consens clar.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Ungaria a promis să fie un mediator corect, însă Budapesta are o relaţie furtunoasă cu instituţiile UE în ceea ce priveşte statul de drept şi problemele legate de corupţie, notează DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.