Violenţele continuă în Toulouse. Cinci persoane au fost arestate

Publicat:

Cinci persoane au fost arestate marţi spre miercuri în timpul unei noi nopţi de violenţe urbane în cartierele sensibile ale oraşului francez Toulouse (sud-vest), în decursul cărora mai multe vehicule şi pubele au fost incendiate, potrivit autorităţilor locale, informează AFP, conform agerpres.

Cartierele ce formează aşa-zisa zonă Mirail din Toulouse (Mirail-Universitate, La Reynerie şi Bellefontaine) au fost timp de trei nopţi scena unor violenţe survenite după moartea controversată a unui deţinut originar din această zonă şi reţinerea de către poliţişti a unei femei îmbrăcate în burqa.


Citeşte şi: Primul succes al lui Mike Pompeo. Noul ‘cârmaci’ al diplomaţiei americane s-a întâlnit cu Kim Jong Un (WP)

Acest văl integral ce ascunde faţa este interzis prin Legea privind spaţiul public în Franţa, începând din 2010.

Într-un comunicat, prefectul Pascal Mailhos subliniază că “situaţia rămâne foarte fragilă în cartierele din Mirail”. “Forţele de ordine vor rămâne prezente în număr mare în zilele ce urmează, pentru a evita orice reluare a incidentelor”, adaugă el.

Această a treia noapte de violenţe urbane intervine după moartea, probabil prin sinucidere, a unui deţinut originar din Mirail şi după arestarea unei femei îmbrăcate în burqa, ce va fi judecată în mai pentru “rebeliune, ultraj şi ameninţări cu moartea la adresa unei persoane cu autoritate publică”.

Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia thailandeză. Operaţiune de amploare pentru combaterea prostituţiei

În noaptea de luni spre marţi, 18 oameni – dintre care şase minori – au fost arestaţi în timpul unor ciocniri în ansamblul rezidenţial Grand Mirail, un cartier cu populaţie metisă, grav afectat de traficul de droguri şi de reglări de conturi, complex în care locuiesc în jur de 40.000 de oameni.

Violenţe au izbucnit încă de duminică între circa o sută de tineri şi forţele de ordine, în urma unor zvonuri conform cărora gardienii din închisoarea de la Seysses, la sud de Toulouse, ar fi responsabili de moartea, survenită sâmbătă, a unui deţinut originar din cartier.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.