Vlad Filat: PAS continuă atacul brutal asupra alegerilor locale

Publicat:

PAS a decis să preia controlul asupra direcțiilor raionale și municipale responsabile de educație, cu scopul de a-și crea încă un instrument de presiune la alegerile din toamnă.

Declarația aparține fostului premier Vlad Filat, care a menționat că PAS continuă atacul brutal asupra alegerilor locale din 5 noiembrie.


„PAS continuă atacul brutal asupra alegerilor locale din 5 noiembrie. Acum se produce atacul asupra alegerilor locale prin subordonarea Educației.

Citește și : Gheorghe Balan, judecătorul care l-a eliberat pe Andronachi: Am luat o decizie perfect legală

Perciun, ministrul nou al Educației și străin Educației, demonstrează pentru ce a fost desemnat în fruntea unei dintre cele mai inteligente și totodată cele mai desconsiderate structuri sociale. Să fie clar: el nu este ministrul Educației și nu va servi Educația.

Perciun este ministrul Maiei Sandu și al PAS – este mercenarul lor pregătit să îndeplinească orice misiune, indiferent cât de anti-educație și cât de anti-socială ar fi. În acest sens, ministrul-mercenar folosește instrumentele tradiționale PAS: manipularea, lipsa de transparență și lașitatea”, a scris Filat pe Facebook.

Filat l-a mai acuzat pe Dan Perciun de subordonarea sistemului educațional, dar și de faptul că a umilit învățătorii din toată țara prin discursurile sale egal incompetente și nesimțite.

„Fruntașii PAS, fiind adepți fideli ai celor mai brutale metode polițienești, au decis că Educația trebuie comandată. Nu condusă. Nu respectată. Nu auzită.

Și încă mai puțin, consultată. În timp ce partenerii de dezvoltare ne recomandă tot mai insistent descentralizarea și sporirea autonomiei locale, PAS a decis să preia controlul asupra direcțiilor raionale și municipale responsabile de Educație.

Probabil așa au citit cei din fruntea PAS condiționalitățile, care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească  în procesul integrării europene”, a mai scris Filat.

Fostul premier este de părere că PAS adoptă toate deciziile în ședințe de urgență, mizând pe faptul că puțini oameni vor observa mașinăriile lor, iar astfel, PAS își crează un instrument de presiune în campania electorală.

„Așa cum pun presiune pe primari și pe candidați, folosind ANI, procuratura și alte instituții ale statului, posibilitatea de a oferi sau nu fonduri primarilor loiali, acum PAS va pune presiune pe managerii din Educație.

Îndemn reprezentanții autorităților locale: apărați-vă drepturile și instrumentele administrative. Nu vă lăsați îngenunchiați.

Țineți cont – nu sunteți singuri. PAS va pleca, dar sistemul public trebuie să fie funcțional și eficient, ca să poată administra problemele societății și repara daunele generate de PAS”, a spus FIlat.

Vlad Filat a venit cu apel către partidele politice din opoziție declarând că competiția politică trebuie să determine dezvoltarea și construcția țării, nu degradarea și dărâmarea ei.

Astfel, el a îndemnat partidele de opoziție să-și unească eforturile pentru a opri atacul PAS asupra sistemului public și să nu admită fraudarea alegerilor.

„Adresare către fruntașii PAS: ați comis atât de multe ilegalitați încât sigur nu dormiți bine. Opriți-vă ! Indiferent ce abuzuri veți mai admite, finalul guvernării voastre este tot mai aproape și nu-l mai puteți depărta.

Citește și : ONU denunţă un atac ‘odios’, după bombardamentul rus asupra oraşului Cernigău

Nu vă complicați viitorul și așa foarte sumbru. Apel la deputații PAS folosiți în scop de capturare a statului: dacă într-adevăr vă pasă de Educație, majorați salariile profesorilor, învățătorilor și a educatorilor, reduceți birocrația și investiți în tehnologizarea Educației.

Direcțiile raionale și municipale de Educație nu vă împiedică să dezvoltați Educația, să faceți meseria Învățătorului atractivă și să opriți exodul specialiștilor tineri”, a conchis Vlad Filat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.