Vladimir Bolea: Camerele agricole sunt concepute pentru agricultori

Publicat:

Vladimir Bolea: Camerele agricole sunt concepute pentru agricultori

Astăzi, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut loc o ședință între conducerea ministerului și reprezentanții asociațiilor de profil agricol, eveniment care precede misiunea de consultare în teritoriu privind organizarea și funcționarea camerelor agricole.

În cadrul acestei ședințe, vicepremierul Vladimir Bolea a prezentat proiectul de lege referitor la camerele agricole, subliniind necesitatea acestora pentru a soluționa numeroase probleme din sectorul agricol, în special pentru producătorii micro, mici și mijlocii, potrivit agrobiznes.md.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Vladimir Bolea a evidențiat că implementarea camerelor agricole în Republica Moldova se va baza pe o experiență europeană solidă, urmând modelul austriac.

Acest model a demonstrat eficiență și sustenabilitate în sprijinirea agriculturii, oferind o structură clară pentru suportul fermierilor.

„Camerele agricole sunt concepute pentru agricultori”, a declarat Vladimir Bolea, accentuând rolul esențial pe care aceste structuri îl vor juca în sprijinirea fermierilor.

Noile camere agricole vor permite acestor entități să beneficieze de subvenții și, în contextul procesului de preaderare la Uniunea Europeană, de fonduri care le vor oferi posibilitatea să își dezvolte afacerile.

Vicepremierul a subliniat că, prin adoptarea modelului austriac, Republica Moldova va putea să asigure un cadru eficient și adaptat nevoilor locale, sprijinind fermierii în mod concret și structurat.

În cadrul discuțiilor, participanții au abordat diverse probleme și și-au exprimat nelămuririle, cerând explicații și argumente suplimentare privind funcționarea și avantajele camerelor agricole.

Vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că aceste camere vor colabora strâns cu institutele științifice și vor reflecta nevoile reale ale agricultorilor, vor beneficia de consultanța necesară din partea Centrului de consiliere agricolă și rurală.

Un punct esențial al discuțiilor a fost identificarea soluțiilor pentru consolidarea sectorului agricol prin intermediul camerelor agricole, subliniind rolul lor și avantajele pe care le oferă.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

De asemenea, s-a discutat despre interacțiunea dintre camere și asociațiile de profil, prestarea serviciilor de consultanță și necesitatea ca statul să susțină financiar aceste camere pentru a le asigura funcționarea eficientă.

În concluzie, ședința de astăzi a fost un prim pas în procesul de consultare și organizare a camerelor agricole, cu scopul de a sprijini dezvoltarea durabilă a sectorului agricol și de a răspunde nevoilor agricultorilor din întreaga țară, prin preluarea unui model european de succes și adaptarea acestuia la contextul local.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina salută numirea lui Rutte la şefia NATO

Ucraina salută numirea lui Rutte la şefia NATO Preşedinţia ucraineană salută miercuri numirea premierului olandez în exerciţiu Mark Rutte în postul de secretar general al...

Fostul procuror Popov este liber să se facă avocat

Fostul procuror Popov este liber să se facă avocat Învinuit într-un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declarații publice, fostul procuror Ruslan Popov are...

Rusia, condamnată de CEDO cu privire la încălcări grave ale drepturilor omului în Crimeea

Rusia, condamnată de CEDO cu privire la încălcări grave ale drepturilor omului în Crimeea Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat încălcări ale drepturilor...

România va avea centre de dezintoxicare şi recuperare pentru dependenţii de droguri

România va avea centre de dezintoxicare şi recuperare pentru dependenţii de droguri Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul care completează art. 22 din Legea 143/2000...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.