Vladimir Putin consideră că acuzaţiile occidentale de spionaj sunt pretexte pentru ”a frâna dezvoltarea” Rusiei

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că acuzaţiile occidentale de spionaj ce vizează Rusia, îndeosebi otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal, sunt pretexte pentru ”a frâna dezvoltarea” ţării, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Dacă nu ar fi existat Skripal, ei şi-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: să frâneze dezvoltarea Rusiei, considerată drept un posibil concurent”, a afirmat Putin în conferinţa se de presă anuală, ca răspuns la o întrebare referitoare la aceste scandaluri.


Citește și : Discuţii Erdogan-Rouhani la Ankara despre Siria

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina în SUA, unde este acuzată de ”complot” în vederea ”promovării intereselor Rusiei”, ea pledând ”vinovată”.

”Nu înţeleg ce ar putea mărturisi ea ţinând cont de faptul că nu îndeplinea nici un fel de misiune a guvernului”, a declarat Putin. ”Nu înţeleg de ce au închis-o. Nu există nici o bază”, a continuat el.

În opinia lui Putin, sancţiunile economice impuse Rusiei de către Occident sunt rezultatul influenţei crescânde a Rusiei în lume. ”Acest fapt are legătură cu creşterea puterii Rusiei”, a mai spus el.

Liderul rus, care a evocat îndeosebi progresele din sectorul agricol rus, este de părere că sancţiunile au fost într-un oarecare sens pozitive. ”Economia noastră s-a adaptat la limitările din exterior”, a afirmat Putin.

Citește și : Senatori americani îi cer lui Trump să revină asupra deciziei privind retragerea trupelor din Siria

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.