Vladimir Putin nu are nicio intenţie de a schimba Constituţia pentru a rămâne la putere

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin, care va obţine foarte probabil al patrulea său mandat în această funcţie în urma alegerilor din 18 martie, a anunţat sâmbătă că nu are nicio intenţie de a schimba Constituţia pentru a rămâne la Kremlin şi după anul 2024, transmite AFP.

”Nu am schimbat niciodată Constituţia, nu voi face acest lucru pentru a-mi fi convenabilă şi nu am astfel de intenţii astăzi”, a declarat Putin într-un interviu acordat postului de televiziune american NBC, potrivit agerpres.


Şeful statului rus a afirmat constant că respectă Constituţia, care interzice efectuarea consecutivă a mai mult de două mandate prezidenţiale.

Citește și : Donald Trump : Înţelegerea cu nord-coreenii este „în pregătire”

În anul 2008, Vladimir Putin a devenit prim-ministru, dar a menţinut de facto puterea prin faptul că preşedinte a devenit protejatul său Dmitri Medvedev. El a revenit la Kremlin în 2012, în pofida manifestaţiilor organizate de opoziţie în marile oraşe din Rusia.

Putin a mărturisit că începând din anii 2000 s-a gândit la un potenţial succesor, dar a adăugat că ‘cel care va decide este poporul rus’.

Întrebat despre principalul său opozant, Aleksei Navalnîi, care nu poate candida la alegerile prezidenţiale din cauza unei condamnări judiciare, Vladimir Putin a refuzat să îi pronunţe numele, aşa cum a făcut mereu în public, preferând să vorbească despre ‘anumite forţe politice’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.