Vogue World: 500 de invitaţi de marcă în Place Vendome din Paris, duminică, pentru o defilare de modă

Publicat:

Vogue World: 500 de invitaţi de marcă în Place Vendome din Paris, duminică, pentru o defilare de modă

Vogue World, unul dintre marile evenimente din universul modei din acest an, care se va desfăşura duminică în Place Vendome din Paris, include o paradă a celor mai buni designeri francezi pe tema sportului şi 500 de invitaţi de marcă, informeză AFP.

Prezentăm mai jos detaliile care sunt cunoscute deocamdată despre acest eveniment:


Conceptul

“Va fi în aer liber, în Place Vendome, şi va fi o combinaţie între defilare de modă, animaţii, interpretări artistice şi câteva surprize”, a anunţat în februarie redactorul-şef al revistei americane Vogue, Anna Wintour, într-o conferinţă de presă organizată la Paris, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Data nu a fost aleasă la întâmplare, 23 iunie fiind Ziua Internaţională a Olimpismului. Miza este asocierea unui sport (ciclism, gimnastică, tenis, taekwondo, scrimă, breakdance, etc.) cu o temă legată de un deceniu din istoria modei franceze, începând din 1924, anul în care au avut loc precedentele Jocuri Olimpice în “Oraşul Luminilor”.

Ideea Vogue World s-a născut după pandemia de COVID-19, ca un eveniment insolit aflat la confluenţa dintre modă şi cultură pentru “a susţine oraşul New York”. “Petrecerea stradală” organizată pe trotuarele din Manhattan, când spectatorii stăteau aşezaţi pe scaune iar vedetele participau la paradă, a fost organizată apoi şi la Londra, cu o seară de defilări şi interpretări legate de arta scenică.

Însă este vorba mai ales, la fel ca în cazul Met Gala, despre un mega-eveniment al revistei Vogue, de a menţine ideea unui sprijin acordat în contextul dificil prin care trece presa tipărită. Ca şi pentru gala newyorkeză, spectacolul se va desfăşura în principal pe covorul roşu.

Invitaţii

Lista nu este cunoscută, însă un videoclip de promovare le prezintă pe manechinele Gigi Hadid şi Kendall Jenner şi pe actriţa Isabelle Huppert la linia de start sau în săli de fitness din acelaşi cartier parizian.

Cu 500 de locuri pe scaune, din care majoritatea sunt rezervate unor celebrităţi, evenimentul din Place Vendome rămâne unul extrem de selectiv, iar marele public va putea să îl vizioneze prin intermediul unui livestream care va începe la ora locală 21:00 (19:00 GMT).

Gala va fi comentată de manechinul şi actriţa britanică Cara Delevinge şi va fi coordonat de Sam Wrench, regizorul filmului “Eras Tour”, care prezintă turneul cântăreţei Taylor Swift.

La defilarea propriu-zisă vor participa mai mulţi creatori, o raritate în universul modei. Vor fi prezente casele Balenciaga, Balmain, Chanel, Courreges, Dior, Fursac, Givenchy, Hermes, Jacquemus, Jean Paul Gaultier, Lacoste, Lanvin, Louis Vuitton, Marine Serre, Rabanne şi Saint Laurent.

Polemici

Organizarea evenimentului în Place Vendome, unde se află sediul Ministerului francez al Justiţiei, reprezintă o mare reuşită pentru grupul Conde Nast, puternicul grup media care publică Vogue, precum şi revistele GQ, Vanity Fair şi AD.

Însă negocierile au fost dure, între Primăria din Paris, care a susţinut imediat proiectul, şi Prefectura de Poliţie din Paris, o instituţie mai reticentă.

Celebra piaţă din arondismentul 1 din Paris, considerată “inima” producătorilor de bijuterii de lux, va fi în întregime închisă pentru circulaţie încă de sâmbătă, accentuând dificultăţile de mobilitate în acel cartier central, deja afectat de închiderea unor zone pentru amplasarea unor instalaţii olimpice.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

“Să defilezi în Place Vendome este ceva destul de îndrăzneţ”, a declarat cântăreţul şi creatorul de modă Pharrell Williams (casa Louis Vuitton) într-un dialog cu Anna Wintour, adăugând că “spiritul modei franceze, cea pe care o vedem pe podiumuri, dar şi pe bulevarde”, va fi reprezentată într-un “spirit de incluziune”.

Vogue World s-a angajat, de asemenea, să facă o donaţie semnificativă dintr-o parte din încasări şi şi-a luat angajamentul de a dona 1 milion de euro către Secours Populaire, informaţie pe care această organizaţie de caritate a confirmat-o pentru AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Democrația moare în întuneric. Ce se întâmplă la ‘Washington Post’, unul dintre cele mai premiate ziare din lume

Democrația moare în întuneric. Ce se întâmplă la 'Washington Post', unul dintre cele mai premiate ziare din lume Watergate, scandalul Edward Snowden, investigațiile cu privire...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti Regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei a decretat o zi de doliu duminică, la o...

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) organizează ziua ușilor deschise și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.