Volodimir Zelenski a recunoscut că trupele rusești au avasat în regiunea Harkov

Publicat:

Volodimir Zelenski a recunoscut că trupele rusești au avasat în regiunea Harkov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul său zilnic că se duc lupte defensive acerbe în apropierea frontierei, iar satele trec din zona „gri” în zona de luptă. În ultimele două zile, Ministerul rus al Apărării a raportat capturarea a nouă sate pe direcția Harkov.

https://www.facebook.com/zelenskyy.official
Sursa: https://www.facebook.com/zelenskyy.official

„Luptele defensive continuă, lupte brutale pe o parte semnificativă a fâșiei noastre de frontieră. Există sate care de fapt din „zona gri” au devenit zonă de război”, a spus liderul de la Kiev, citat de RBC-Ucraina.


Potrivit lui Zelenski, situația nu este mai puțin acută în direcția Donețk, iar cea mai dificilă situație în direcția Pokrovsk. „De asemenea, Limanskoie dură, direcția Vremia, Kramatorskoie, Kupyanskoie”, a spus el.

Anterior, situația din regiunea Harkov a fost descrisă ca fiind dificilă de către comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Sîrskii. Acesta a raportat, de asemenea, „lupte fierbinți” în direcțiile Kupiansk, Pokrovskii, Severskii și Limansk.

Citește și: Zelenski: Operaţiunile de apărare în regiunea Harkov sunt în curs de desfăşurare, adăugăm forţe acolo

Zelenski a anunțat la 10 mai despre ofensiva rusă din regiunea Harkov. În acest context, au început evacuările în zonele de frontieră ale regiunii.

La 11 și 12 mai, Ministerul rus al Apărării a raportat că nouă așezări din apropierea graniței cu regiunea Belgorod au fost preluate sub control în regiunea Harkov: Pletenevka, Borisovka, Ogurtsovo, Pîlnaia, Strelecea, Gatișci, Krasnoee, Morokhovets și Olenikovo. Anterior, în luna mai, Kotlearovka și Kislovka au fost luate sub control.

Sursa: moldova1.md

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.