X

Volodimir Zelenski a recunoscut că trupele rusești au avasat în regiunea Harkov

Volodimir Zelenski a recunoscut că trupele rusești au avasat în regiunea Harkov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în discursul său zilnic că se duc lupte defensive acerbe în apropierea frontierei, iar satele trec din zona „gri” în zona de luptă. În ultimele două zile, Ministerul rus al Apărării a raportat capturarea a nouă sate pe direcția Harkov.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskyy.official

„Luptele defensive continuă, lupte brutale pe o parte semnificativă a fâșiei noastre de frontieră. Există sate care de fapt din „zona gri” au devenit zonă de război”, a spus liderul de la Kiev, citat de RBC-Ucraina.

Potrivit lui Zelenski, situația nu este mai puțin acută în direcția Donețk, iar cea mai dificilă situație în direcția Pokrovsk. „De asemenea, Limanskoie dură, direcția Vremia, Kramatorskoie, Kupyanskoie”, a spus el.

Anterior, situația din regiunea Harkov a fost descrisă ca fiind dificilă de către comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Sîrskii. Acesta a raportat, de asemenea, „lupte fierbinți” în direcțiile Kupiansk, Pokrovskii, Severskii și Limansk.

Citește și: Zelenski: Operaţiunile de apărare în regiunea Harkov sunt în curs de desfăşurare, adăugăm forţe acolo

Zelenski a anunțat la 10 mai despre ofensiva rusă din regiunea Harkov. În acest context, au început evacuările în zonele de frontieră ale regiunii.

La 11 și 12 mai, Ministerul rus al Apărării a raportat că nouă așezări din apropierea graniței cu regiunea Belgorod au fost preluate sub control în regiunea Harkov: Pletenevka, Borisovka, Ogurtsovo, Pîlnaia, Strelecea, Gatișci, Krasnoee, Morokhovets și Olenikovo. Anterior, în luna mai, Kotlearovka și Kislovka au fost luate sub control.

Sursa: moldova1.md

Tags: harkovregiunea HarkovVolodimir Zelenski
Știrile zilei