Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse: “Vom învinge”

Publicat:

Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse: “Vom învinge”

“Vom învinge”, a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse din ţara sa, într-un video difuzat sâmbătă de preşedinţie, potrivit AFP.

“Luptăm pentru asta. De 730 de zile din viaţa noastră. Şi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră”, a spus el de pe aeroportul militar Gostomel de lângă Kiev, scena unei bătălii cheie cu trupele ruse în primele zile ale invaziei.


Preşedintele ucrainean a fost însoţit de lideri occidentali care au venit special pentru această ocazie, în special şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, care prezidează G7, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul canadian Justin Trudeau, precizează AFP.

Citește și: Mesajul șefului armatei ucrainene la doi ani de război cu Rusia: ‘Ucraina va triumfa în cele din urmă’

“Credem că Ucraina luptă atât pentru libertatea noastră, cât şi pentru interesul nostru naţional”, a declarat presei Meloni, care urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu preşedintele ucrainean mai târziu în cursul zilei.

După Londra, în ianuarie, Kievul a semnat astfel de acorduri şi cu Germania şi Franţa.

În termeni concreţi, aceste acorduri de securitate se pot referi la furnizarea de echipamente militare, interoperabile cu cele ale NATO, instruirea forţelor ucrainene şi consolidarea industriei de apărare a Ucrainei.

Potrivit agenţiei italiene de ştiri AGI, Meloni şi Zelenski vor deschide o reuniune virtuală a G7 (Statele Unite, Japonia, Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Canada) la ora 16:00 GMT de la Catedrala Sfânta Sofia, un monument celebru din centrul Kievului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată alte 59,67 mil....

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.