Voluntarii din Austria au trimis Moldovei 12 maşini de pompieri

Publicat:

Voluntarii din Austria au trimis Moldovei 12 maşini de pompieri

Douăsprezece autospeciale de intervenție au fost oferite pompierilor din R. Moldova de către Asociația Pompierilor Voluntari din Austria. Donația face parte din proiectul „Autospeciale de pompieri pentru Republica Moldova”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cele douăsprezece autospeciale vor fi repartizate pentru subdiviziunile IGSU și posturi de pompieri voluntari din țară.


Citeşte şi: Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina – Stiripesurse.md

Astfel, 6 localități vor beneficia de tehnica de intervenție destinată posturilor de salvatori și pompieri voluntari: Pohrebeni și Ghetlova, raionul Orhei; comunele Lalova și Mateuți, raionul Rezina; comuna Clinceni, raionul Soldățești; localitatea Sadaclia, raionul Basarabeasca.

Voluntarii din Austria au trimis Moldovei 12 maşini de pompieri

Totodată, două subdiviziuni teritoriale IGSU, Direcția Situații Excepționale municipiul Orhei și Unitatea de Salvatori și Pompieri Căinari a Direcției Regionale Situații Excepționale Căușeni au primit autospecialele, care vor fi utilizate zilnic în misiunile de serviciu.

De asemenea, în perioada 3-5 septembrie 2024, pompierii voluntari din Austria vor desfășura lecții de instruire pentru pompierii voluntari basarabeni din localitățile beneficiare ale tehnicii specializate.

Potrivit IGSU, donația din partea Asociației Pompierilor Voluntari din Austria, realizată în cadrul proiectului „Autospeciale de pompieri pentru Republica Moldova”, are drept scop promovarea voluntariatului, schimbului de experiență și instruirea salvatorilor voluntari din R. Moldova în domeniul intervenției la incendii și misiuni de salvare.

În ultimii 11 ani, pompierii voluntari din Austria au donat R. Moldova 75 de unități de tehnică și au împărtășit experiența profesională colegilor din țară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoria Chișinău are trei magistraţi noi

Judecătoria Chișinău are trei magistraţi noi Trei magistrați noi au fost numiți astăzi la Judecătoria Chișinău. Aceștia au depus jurământul în fața plenului Consiliului Superior...

ŢEAPĂ de 12.000 de euro prin metoda ‘Accidentul’

ŢEAPĂ de 12.000 de euro prin metoda 'Accidentul' Un bărbat de 59 de ani din Ialoveni a fost victima escrocheriei „ruda implicată în accident”. Acesta...

Agenția de Mediu ne linişteşte: Praful asiatic NU reprezintă un pericol

Agenția de Mediu ne linişteşte: Praful asiatic NU reprezintă un pericol Agenția de Mediu informează populația despre fenomenul de poluare a aerului cu particule de...

Grecia şi R.Moldova îşi recunosc reciproc permisele de conducere

Grecia şi R.Moldova îşi recunosc reciproc permisele de conducere Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Republica Elenă vor fi recunoscute reciproc. În acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.