Washingtonul vinde în Emirate arme în valoare de zeci de miliarde de dolari

Publicat:

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a informat Congresul că SUA vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite (EAU), inclusiv avioane F-35, drone şi alte echipamente militare, au anunţat surse parlamentare americane, citate marţi de Reuters, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Washingtonul va avansa vânzările propuse către UAE ”chiar dacă continuăm să analizăm detaliile şi ne consultăm cu oficialităţile din Emirate” în legătură cu utilizarea armelor.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Adminstraţia Biden a suspendat acordurile convenite de fostul preşedinte republican Donald Trump, pentru a le reanaliza.

În noiembrie anul trecut, administraţia Trump a informat Congresul că a aprobat vânzările de arme către EAU, în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care ţara arabă şi-a normalizat relaţiile cu Israelul.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Contractul prevede furnizarea de echipamente realizate de grupurile industriale General Atomics, Lockheed Martin şi Raytheon Technologies, printre care 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme aeriene MQ-9B şi un pachet de muniţii aer-aer şi aer-sol.

Totuşi, unii congresmeni americani au criticat EAU pentru implicarea în războiul din Yemen, conflict considerat drept unul dintre cele mai grave crize umanitare din lume. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.