Xi Jinping a bătut palma cu Blinken: ‘China şi SUA trebuie să fie partenere, nu rivale!’

Publicat:

Xi Jinping a bătut palma cu Blinken: ‘China şi SUA trebuie să fie partenere, nu rivale!’

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis vineri secretarului de stat american Antony Blinken că cele două state ar trebui “să fie partenere, nu rivale”, chiar dacă “numeroase probleme” subzistă, informează AFP, care citează mass-media de stat chineză, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Un copil s-a împuşcat MORTAL cu arma tatălui său – Stiripesurse.md


În timpul întrevederii sale cu Blinken la Palatul Poporului de la Beijing, Xi a declarat că cele două ţări “au realizat progrese pozitive” de la sfârşitul lui 2023, a anunţat televiziunea publică CCTV.

Xi Jinping a bătut palma cu Blinken: ‘China şi SUA trebuie să fie partenere, nu rivale!’

“Numeroase probleme mai trebuie rezolvate şi eforturi suplimentare sunt încă posibile”, a subliniat el totodată.

“Am propus trei mari principii: respectul reciproc, coexistenţa paşnică şi cooperarea reciproc avantajoasă”, a adăugat preşedintele chinez cu privire la relaţiile bilaterale.

“Am spus-o deja de nenumărate ori: Pământul este suficient de mare pentru ca China şi SUA să poată fiecare să se dezvolte şi să prospere”, a subliniat liderul chinez.

Xi Jinping a bătut palma cu Blinken: ‘China şi SUA trebuie să fie partenere, nu rivale!’

Antony Blinken efectuează începând de miercuri a doua sa vizită în China în mai puţin de un an, într-un context de apropiere diplomatică între cele două ţări, în pofida tensiunilor persistente asupra Taiwanului, comerţului sau Mării Chinei de Sud.

“China ar fi bucuroasă să vadă SUA încrezătoare, deschise, prospere şi că se dezvoltă”, l-a asigurat vineri Xi Jinping pe interlocutorul său.

“Sperăm că SUA vor putea de asemenea să adopte o viziune pozitivă de dezvoltare a Chinei. Atunci când această problemă fundamentală va fi soluţionată (…), relaţiile se vor putea cu adevărat stabiliza, ameliora şi avansa”, a adăugat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul s-a dezlănțuit: Aviația bombardează Rafah, fix în timpul evacuării civililor palestinieni

Israelul s-a dezlănțuit: Aviația bombardează Rafah, fix în timpul evacuării civililor palestinieni Aviaţia israeliană a efectuat luni lovituri în estul oraşului Rafah, în Fâşia...

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 31 535 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de...

Târgul Locurilor de Muncă va avea loc pe 29 mai 2024, la Chișinău

Târgul Locurilor de Muncă va avea loc pe 29 mai 2024, la Chișinău Cetățenii aflați în căutarea unui post de lucru sunt invitați de către...

Doi pasageri din Azerbaidjan, descoperiți cu documente falsificate la controlul de la frontieră

Doi pasageri din Azerbaidjan, descoperiți cu documente falsificate la controlul de la frontieră Angajații Poliției de Frontieră au identificat doi pasageri din Azerbaidjan, asupra cărora...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.