Xi Jinping îşi îndeamnă supuşii să fie loiali partidului ‘în orice moment şi în orice circumstanţe’

Publicat:

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez (PCC), Xi Jinping, le-a cerut joi oficialilor partidului să rămână loiali acestuia “în orice moment şi în orice circumstanţe”, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Xi, care este totodată preşedintele ţării şi şeful Comisiei militare centrale, a lansat acest îndemn la cea de-a doua sesiune plenară a Comisiei centrale pentru inspecţia disciplinară a PCC, organul de disciplină al PCC.


Citeşte şi: Procesul lui ‘El Chapo’ a fost amânat în New York

Şeful statului a subliniat că oficialii PCC trebuie să fie întotdeauna “de încredere, să se alinieze conducerii centrale a partidului în gândire şi fapte, să urmeze instrucţiunile partidului şi să-şi îndeplinească responsabilităţile”.

“Deciziile şi planurile Comitetului central al PCC trebuie aplicate pe deplin de toate organizaţiile de partid”, a precizat Xi, subliniind că membrii de partid trebuie în acelaşi timp să “înţeleagă relaţia dialectică dintre viziunea măreaţă a comunismului şi socialismul cu caracteristici chineze”.

El i-a îndemnat totodată pe membrii de partid să fie vigilenţi faţă de apariţia oricăror noi forme de hedonism şi extravaganţă, în condiţiile în care cele patru forme de “mod de lucru indezirabil” – formalism de dragul formalismului, birocraţie, hedonism şi extravaganţă – au fost vizate în mod specific în ultimii ani în eforturile PCC de a-şi îmbunătăţi conduita, fiind obţinute progrese semnificative în acest sens, notează Xinhua.

Citeşte şi: SUA îşi arată recunoştinta faţă de poporul rus. O piaţetă importantă din Washington ia numele lui Boris Nemţov

În acelaşi timp, pentru a menţine o legătură strânsă cu populaţia, oficialii PCC trebuie “să se opună cu fermitate privilegiilor şi să lucreze împreună cu oamenii şi printre ei pentru a le reglementa preocupările presante”, a mai spus Xi Jinping.

Liderul chinez a cerut cu acelaşi prilej intensificarea eforturilor anticorupţie “pentru a îmbunătăţi în mod fundamental ecosistemul politic al partidului” şi a pledat pentru creşterea cooperării internaţionale în acest domeniu.

Conform statisticilor oficiale, în 2017, peste 159.000 de persoane au fost sancţionate pentru corupţie şi încălcarea codului de conduită al PCC, între care circa 61.000 de cadre de partid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.